8 antreprenori își împărtășesc primele idei de afaceri

O parte importantă a rolului de antreprenor este motivația constantă de a încerca lucruri, în ciuda fricii de eșec. Pentru mulți dintre oamenii de succes, mintea s-a format încă din tinerețe în jurul unei idei de business, lucru ce i-a setat pe un drum care i-a adus în prezent. Care pot fi primele gânduri de afacere și cu ce învățături au rămas antreprenorii de succes din ziua de azi?

Începe un business alături de oameni diferiți de tine

Nume: Jeff Chapin

Companie: Casper

Ideea de afacere: În liceu eram cu toții surferi. Am creat o mănușă ce rămânea uscată și putea fi folosită în sportul de apă, denumită Furance Surf. Este un produs încă utilizat. În acel grup eram cu toții la fel. Apoi, am înțeles că este important să lucrezi cu oameni diferiți. Sunt două motive principale: există o multitudine de lucruri de făcut și nu ai nevoie de mai mult de un expert într-un domeniu.  

 

Ascultă-ți intuiția

Nume: Oliver Kharraz

Companie: Zocdoc

Ideea de afacere: Prima afacere a pornit în liceu, cu o companie de e-mailing, creată înaintea răspândirii rapide a internetului. De îndată ce mediul online cucerea întreaga lume, avem două opțiuni: renunț la studii și mă dedic companiei sau continui educația și vând compania. Am ales ultima variantă, ceea ce a fost o decizie bună. Am fost protejat de a avea prea mulți bani prea devreme în viață și, în scurt timp, importanța internetului a explodat. A fost o experiență grozavă.

 

Ia legătura cu clienții

Nume: Scott Harrison

Companie: Charity: Water

Ideea de afacere: Am vândut felicitări de Crăciun din ușă în ușă. Nu am făcut mulți bani, însă am învățat să bat la ușa fiecărui străin cu un zâmbet pe față.

 

Ideile transformate în realitate

Nume: Daniella Yacobovsky

Companie: BaubleBar

Ideea de afacere: Poate nu este o afacere proprie, dar unul dintre job-urile avute în liceu a fost la un restaurant. Am observat că de îndată ce apăreau evenimente în locație, sistemul de rezervări se dădea peste cap și haosul se răspândea în activitătile din restaurant. Am venit cu ideea unui sistem de rezervari și planificări pentru evenimente. A fost primul an în care totul a mers strună, conform programului și toți angajații știau ce se întâmplă. Mi-a dat șansa să recunosc și să rezolv o problemă, acționând asupra ei cu o soluție.

Provocările unui business

Nume: Ryan Holmes

Companie: Hootsuite

Ideea de afacere: Eram un fan al paintball-ului. În perioada liceului, eu și fratele meu am decis să ne deschidem propriul teren de paintball în apropierea casei noastre. A fost un curs de supraviețuire și eșec în business – ne-am lovit de orice, de la marketing la costuri sau taxe.

 

Cum să dimensionezi o companie

Nume: Matt Ehrlichman

Companie: Porch

Ideea de afacere: Prima idee a fost o tabără cu mai multe sporturi pentru copiii din școala generală, “All Star Camps”. A început când aveam 14 ani, iar pe parcursul următorilor ani am crescut-o și format-o pentru diferite locații în vestul Washington-ului. Așa am descoperit că iubesc să construiesc companii.

 

Am învățat ce înseamnă să gestionezi o piață de desfacere

Nume: Jack Groetzinger

Companie: SeatGeek

Ideea de afacere: În liceu am condus o mică afacere prin care erau editate diverse eseuri ale liceenilor. Am construit relații cu câțiva profesori care au ieșit la pensie. Cei ce aplicau  la un liceu și aveau nevoie de ajutor pentru a construi un eseu își urcau lucrările pe website-ul nostru și noi le făceam legătura cu un profesor de engleză. Asta se întâmpla în 2001 – 2002 și era o piață de desfacere. Am câștigat experiența de  a crea conexiuni între utlizatorii din online.

 

Vorbește direct cu oamenii

Nume: Aaron Hirschhorn

Companie: DogVacay

Ideea de afacere: Am fost antrenor personal și instructor de jujitsu. Probabil am învățat atunci foarte multe despre cum să interacționez cu oameni și să găsesc motivația individuală. Înainte de DogVacay, am avut o idee despre o comunitate a antreprenorilor personali și a terapeuților de masaj, însă nu s-a concretizat pentru că produsul nu era dezvoltat complet.