O aplicație care va deveni creierul digital al antreprenorului

MAX BA este o aplicatie de contabilitate si raportare

Mai există astfel de produse pe piața din România?

Există inițiative asemănătoare, într-o mai mare sau mai mică proporție. Nu am descoperit însă una care să își propună aceeași misiune, aceea de a deveni creierul digital al unui antreprenor. Există aplicații de facturare online, de gestiune a stocurilor, există aplicații foarte scumpe de planificare a activității, dar nu am descoperit una la fel de completă și accesibilă ca preț de utilizare.

Cum va diferențiați de concurență?

Intrăm, bineînțeles, în concurență cu aplicațiile clasice de contabilitate de tip desktop, diferențierea fiind independența celor două segmente de utilizatori – antreprenorii și contabilii – față de o infrastructură IT locală, prin găzduirea aplicației în cloud. Asta îi face pe cei doi să fie mai aproape, lucrând în același loc, având documentele în format digital în aceași loc și având acces la informații într-un timp extrem de scurt. Intrăm și în jocul de piață al aplicațiilor similare care, în timp, ar fi productiv atât pentru furnizorii de servicii digitale, cât și pentru beneficiarii acestora, ducând către o competiție colaborativă sau, pe scurt, coopetiție (termen introdus în 2002 de către Giovanni Battista Dagnino și Giovanna Padula, dar încă exotic la noi). Am avut câteva inițiative în acest sens, dar suntem încă într-o etapă a “copilăriei” digitale în care nevoia de identitate este mai pregnantă.

Câți clienți ați atras până acum?

Pornim de la o bază de câteva sute de clienți la sfârșitul lui 2017, având în plan un număr de peste 3.000 la sfârșitul anului 2018.

Care este pachetul cel mai solicitat?

Din lista de pe site, pachetul Silver de 99 lei / lună, care oferă rapoarte complexe de management și un sistem de notificări automate, este preferat de către cei mai mulți utilizatori. Primim însă și solicitări pentru rapoarte personalizate, ceea ce ne bucură pentru că ne putem adapta unor cerințe foarte exacte ale clienților.

Cum faceți față faptului că legiuitorii români schimbă de pe o zi pe alta cadrul legislativ? Stați mereu cu arma la picior?

Am proiectat nucleul de contabilitate foarte elastic sau dinamic, cum spun programatorii noștri, fiind conștienți în ce lume vom trăi, așa că efortul de adaptare a fost diminuat considerabil de la bun început. Asta ne va permite, pe de altă parte, la un moment dat, să explorăm și alte piețe cu sisteme de contabilitate diferite.

Când preconizați să atingeți break-even-ul?

Estimăm că investiția va fi recuperată integral în prima jumătate a anului 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •