Daniel Mereuță, Optima: “Am obținut un ajutor de stat pentru crearea a 100 noi locuri de muncă în Iași”

Daniel Mereuță, Optima: Pe termen mediu și lung vârsta angajaților în industria de outsourcing va crește

Compania de outsourcing cu capital majoritar românesc, Optima, a înregistrat, în primele 3 luni din 2017, afaceri de peste 3,3 milioane lei, în creștere cu 20 % față de aceeași perioadă a anului trecut. Ca urmare a creșterilor din ultimii ani, compania țintește către deschiderea, anul acesta, a unui nou birou în provincie și se concentrează pe dezvoltarea și pregătirea echipei.

“Prioritatea în acest an este dezvoltarea resursei umane. Investim în oameni cu încredere și optimism.  La sfârșitului anului trecut, am semnat un acord de finanțare prin care statul ne va sprijini să creăm 100 de noi locuri de muncă la biroul din Iași, în urmatorii doi ani. Continuăm dezvoltarea regională și vom deschide, în curând, un nou birou în țară. Nu avem temeri să pornim la drum cu oameni cu diverse experiențe sau la început de carieră. În companie, sunt colegi care au fost aici de la început și am crescut împreună”, a declarat Daniel Mereuță, director general Optima.

Majorări salariale de până la 15% pentru posturile entry-level

Anul acesta, compania de outsourcing Optima operează majorări salariale pentru posturile entry-level, de până la 15% și menține un calendar salarial actualizat la 3 luni, in funcție de performanță.

“Fiecare angajat entry-level ajunge să primească o majorare de aproximativ 10% la 3 luni de la angajare, în funcție și de performanțe, evident. Anul acesta, majorăm salariile cu până la 15% pentru mai bine de jumatate din colegii nostri, în funcție de nivelul de performanță. Cea mai importantă zonă de investiții pentru noi, este reprezentată de oameni. Investim în tineri dornici să învețe și care sunt la început de drum în carieră ”, a adăugat Daniel Mereuță.

Citeşte şi Daniel Mereuță, Optima: Pe termen mediu și lung vârsta angajaților în industria de outsourcing va crește

Un tânăr student sau proaspăt ieșit de pe băncile facultății care vrea să se angajeze în domeniul outsourcingului, va fi întâmpinat de traininguri intensive, un mediu de lucru dinamic, tânăr, potrivit pentru dezvoltarea sa profesională și personală, iar programul flexibil îl ajută să se ocupe atât de școală, cât și de job. 

Daniel Mereuță: “Outsourcingul crează o primă legătură între facultate și piața muncii”

În 1-2 luni, un tânăr angajat, fără niciun pic de experiență în domeniu, poate ajunge să lucreze singur pe un proiect și să obțină rezultate notabile, care să se reflecte în venit. Petrecerile la birou nu sunt un lucru rar și ajută la crearea unui mediu de lucru relaxant.

“Perioada de training este una intensă, dar ne și distrăm. Am configurat un program flexibil, part-time, mult mai potrivit pentru studenți, care pot astfel să își împlinească și responsabilitățile din facultate și pe cele de la job. Avem mulți studenți ambițioși, motivați, care au ales să își dea întâlnire cu responsabilitățile unui loc de muncă încă de pe băncile facultății. Au înțeles că experiența profesională, practica, este la fel de importantă, precum și facultatea. Și cum la noi în țară, facultatea și piața muncii sunt două emisfere care nu cooperează foarte bine, domeniul outsourcingului sare în ajutor din acest punct de vedere”, a precizat Daniel Mereuță.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •