Eurosfat: Este România pregătită pentru examenul de maturitate în UE?

Eurosfat: Este România pregătită pentru examenul de maturitate în UE?

Premierul Dacian Cioloș va participa la a IV-a ediție a Eurosfat, eveniment organizat de Europuls sub patronajul Parlamentului European, al Comisiei Europene și cu sprijinul Președinției Olandeze a Uniunii Europene.

Alături de primul-ministru vor participa printre alți înalți oficiali, ambasadoarea Olandei, ambasadorul Austriei,  ambasadorul Germaniei, șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București, ministrul Energiei, ministrul Justiției, ministrul  Muncii și alți actori importanți din țară și străinătate din sectorul public și privat.

Principalul subiect al dezbaterilor din acest an este viitoare președinție a Uniunii Europene pe care România o va deține în 2019. Este România pregătită pentru examenul de maturitate în UE?

Eurosfat este forumul anual de dezbateri pe teme de politică europeană care are loc în România din 2013. Obiectivul forumului este de a reuni politicieni, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, activiști, reprezentanți ai mediului de afaceri, cercetători, experți și cetățeni interesați, în scopul de a dezbate cu privire Ia aspectele cheie de pe agenda europeană.

În acest an evenimentul se va desfășura la JW Marriott și va reuni cel peste 700 de participanți. Principalul subiect din acest an va face referire la viitoare președinție a Uniunii Europene din 2019 pe care o va deține România și se va încercă să se găsească un răspuns la întrebarea: Este România pregătită pentru examenul de maturitate în UE?  

Europuls va lansa în cadrul evenimentului un nou proiect intitulat „Platforma de Sprijin RO2019” se va constitui într-o structură formată din reprezentanți ai societății civile și ai instituțiilor implicate în pregătirea Președinției Române a Consiliului din anul 2019. Scopul acestei Platforme va fi acela de a sprijini eforturile României în pregătirea Președinției, oferind un cadru de dezbateri, analiză și schimb de bune practici.

Citeşte şi Românii lucrează cel mai mult din UE, dar doar 20% au o problemă cu acest aspect

Pentru prima dată de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România va asigura Președinția rotativă a Consiliului UE  în a doua jumătate a anului 2019. Pe lângă responsabilitățile acestui rol, Președinția va coincide cu mai multe evenimente importante atât în context național cât și european: alegerile pentru Parlamentul European, reînnoirea Comisiei Europene, alegerile prezidențiale din România, negocierea cadrului financiar multianual și a bugetului UE pentru anul 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •