Investiţiile româneşti în construcţii din Regiunea Sud-Muntenia ar putea atinge un nivel record de 6,4 miliarde lei în 2016

Investiţiile româneşti în construcţii din Regiunea Sud-Muntenia ar putea atinge un nivel record de 6,4 miliarde lei în 2016

În Argeş, de unde provine mitul Meşterului Manole, economia se încăpăţânează să mai pună o cărămidă la ziua de mâine. Investiţiile româneşti în construcţii din Regiunea Sud-Muntenia au şansa ca în 2016 să atingă un nivel record de 6,4 miliarde de lei, evoluţie influenţată semnificativ de creşterea business-ului micilor constructori, cei care creează liantul pentru reconstrucţia sănătoasă a economiei.

“Regiunea Sud-Muntenia reprezintă un studiu de caz relevant, demonstrând ieşirea capitalului românesc din zona speculativă şi orientarea spre investiţii cu efecte predictibile pe termen mediu şi lung. Dezvoltarea infrastructurii ar putea amplifica şi mai mult perspectiva pozitivă”, afirmă experţii în construcţii, într-un studiu economic la nivel regional, comandat de Arabesque, liderul naţional în distribuţia de materiale de construcţii şi finisaje.

Potrivit statisticii, evoluţia sectorului construcţiilor din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman denotă un potenţial semnificativ, stimulat de creşterea încrederii firmelor şi al micilor întreprinzători în dezvoltarea unor investiţii pe termen mediu şi lung.

În 2014, numărul firmelor de construcţii din Regiunea Sud-Muntenia a atins nivelul de 5820 de unităţi, de la 5342 de societăţi în 2013, iar perspectivele lui 2016 se îndreaptă spre un record de peste 6200 de firme, marea lor majoritate mici şi mijlocii.

Potrivit estimărilor, cifra de afaceri a acestor firme ar putea atinge în 2016 nivelul de 6,4 miliarde de lei, în creştere cu aproape jumătate de miliard de lei faţă de rezultatul din 2014. Semnificativ este faptul că, în 2010, afacerile din sectorul construcţiilor la nivelul Regiunii Sud-Muntenia se situau la nivelul de numai 4,94 miliarde de lei.

Cele mai importante investiţii în construcţii au fost atrase în 2014 de judeţul Prahova, de peste 200 milioane lei, urmat de Argeş cu 162 de milioane de lei şi Giurgiu cu 42 milioane lei.

Citeşte şi Tendințe 2014 – Florin Barabaș: Cel mai optimist scenariu, stagnarea pieței materialelor pentru construcții

Potrivit experţilor Arabesque, datele economice indică faptul că economia la nivel regional îşi reporneşte motoarele, investiţiile în construcţii fiind capabile să genereze dezvoltarea pe orizontală, adică să atragă afaceri colaterale în toate domeniile, de la infrastructură, imobiliare şi industrie, la comerţ, servicii şi turism.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •