Înainte de a vă schimba cariera

Inainte de a va schimba cariera

Există diverse motive pentru care cineva ar putea decide că schimbarea carierei este un pas următor necesar. Poate stai în parcare, înainte să intri la birou și repeți zilnic scenariul „Îmi dau demisia” din nou și din nou, pentru că vrei cu disperare să faci altceva. În același timp, există și momente în care părăsirea domeniului vostru nu este cel mai bun mod de acțiune. Astfel, având în vedere că este un pas destul de mare, trebuie să vă asigurați că ați explorat mai întâi alte opțiuni (mai puțin extreme).

Prea des, oamenii decid să lase în spate o întreagă industrie înainte de a explora pe deplin și alte rute. Nu are sens să aruncați ani de experiență sau să părăsiți un domeniu în care vă place și chiar excelați doar din cauza a ceva ce poate fi reparat.

Având în vedere acest aspect, themuse.com propune trei lucruri care îi determină pe oameni să își schimbe job-urile din motive greșite (astfel încât să puteți fi siguri că le veți evita):

1. Din cauza unui șef rău

Managerul vostru nu vă acordă timp pentru a oferi feedback. Sau poate că organizația are o cultură lipsită de spirit în care oamenii sunt foarte individualiști și nu pot fi deranjați să se cunoască reciproc. Așa că, decizi că această companie nu este pentru tine.

Cu siguranță, dacă urâți fiecare zi de lucru, căutați un loc de muncă diferit! Dar rețineți, companiile și managerii variază. Deci, în loc să decideți să schimbați domeniul în care ați visat întotdeauna să lucrați, vedeți dacă există alte organizații din același sector care fac lucrurile în mod diferit.

Înainte de a vă schimba cariera

Faceți o listă a argumentelor pro și contra despre cariera voastră actuală. Deci, urăști mediul înconjurător – dar cum rămâne cu munca în sine? Discutați cu omologii voștri din alte companii. Acest lucru vă va ajuta să aflați dacă întreaga industrie este competitivă și acerbă sau dacă așa se fac lucrurile doar în compania în care sunteți acum.

Dacă descoperiți că organizația voastră este un caz izolat, atunci pregătiți-vă materialele pentru căutarea unui alt loc de muncă. Când mergeți la interviu la alte companii, asigurați-vă că nu întrebați numai despre domeniul de activitate, ci adresați și întrebări despre cultura companiei și stilul de management. În acest fel, puteți evita să ajungeți în aceeași situație.

Citește și 9 moduri prin care managerii își fac angajații să demisioneze