Americanii, în topul celor care își urăsc locurile de muncă

Americanii, în topul celor care își urăsc locurile de muncă

Americanii își urăsc cel mai mult jobul. Este rezultatul unui studiu realizat de Monster.com împreună cu GfK (companie specializată în studii de marketing), citati de fastcoexist.com.

inline-ranksmonster

Studiul a fost efectuat în rândul a 8000 de angajați din Statele Unite ale Americii, Canada, India și Europa.

Potrivit studiului, 53% dintre americani își iubesc job-ul, în timp ce 15% îl detestă. Canadienii sunt cei mai fericiți de locul de muncă pe care îl au (64%) și doar 7% sunt nemulțumiți de el.

„Au fost realizare mai multe studii care arată că europenii au mai multe zile de vacanță sau reușesc să păstreze un echilibru între muncă și viața personală. Americanii, însă, au un program de lucru mai mai mare, iar multe companii încearcă să își facă treaba cu un număr mai mic de oameni”, a explicat Joanie Ruge, vicepreședinte al Monster WorldWide (site dedicate căutării de job-uri).

Într-adevăr, cercetările realizate în domeniu atestă faptul că americanii muncesc foarte mult. Persoanele cu venituri mari, de exemplu, ajung să lucreze și 60 sau 80 de ore pe săptămână.

Specialiștii spun, însă, că un număr prelungit de ore petrecute la muncă nu înseamnă automat o creștere a productivității. Germania are o medie de doar 35 de ore de muncă pe săptămână și se află pe locul patru în topul celor mai mari economii din lume.

Cum se explică procentul ridicat în cazul Canadei? Potrivit studiului, managerii din Canada se concetrează foarte mult pe a-și face angajații fericiți la muncă.

New Economics Foundation sugerează trecerea la un program de muncă de 30 de ore pe săptămână pentru a asigura un mai mare echilibru între profesie și familie, ceea ce poate asigura și un grand mai mare de fericire al angajaților.


  • ionicä

    Minciuni. Eu lucrez in Germania si pot sä spun cä nemtii lucreazä obligatoriu 40 de ore säptäminal si nici decum 35. In Germania numai cei din industria de virf sint multumiti de locul de muncä, cä cei de jos il detestä cu totii. De ce nu ii intreabä pe cei de la un euro Job ?, adicä pe äia care lucreazä cu un euro pe orä ?In anii buni schimbau nemtii cite douä trei firme pe an, De ce ? Päi tocmai cä nu erau multumiti de salariu ori de colectivitate ori de conditiile impuse de sef si mai ales din cauza mofturilor sefilor. Cum nu ii convenea ceva , gata , neamtul pleca la altä firmä. Eu cred cä in Germania sint cei mai stresati muncitori de pe glob, din cauzä cä neamtul este primul la a face economie de personal, aici nu se stä o clipä degeaba. Dacä vre-un loc de muncä este mai lejer, seful trimite pe unul in altä parte iar munca lui o face urmätorul adicä cel ce trebuie sä lucreze dublu. In Germania nu existä cele 10 Minute de curätenie la sfirsitul programului, ca la Ceausescu din cauzä cä se calculeazä cä cele 10 Minute ori numärul de muncitori ori 5 zile ori 11 luni fac in total un numär de citeva mii de ore anual plätite dar nemuncite !!!