Adrian Marin, Director general al Generali România, este noul Președinte al UNSAR

unsar

Adunarea Generală a UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România a ales ieri, 3 octombrie, noua echipă care va conduce asociația pentru următorii trei ani. După 19 ani în care a deținut Președinția asociației, compania Allianz Țiriac a decis să se retragă, pentru a oferi și altor companii posibilitatea de a prelua această funcție.  Membrii UNSAR l-au ales pe Adrian Marin (director general al Generali România) ca Președinte al asociației, iar pe Marius Popescu (director general al NN Asigurări de Viață) în funcția de Vicepreședinte.

În cei 20 de ani petrecuți în cadrul Grupului Generali, Adrian Marin a deținut multiple poziții manageriale: Director Asigurări Generale (2007- 2008), Director Executiv – Membru în Directorat (2008-2011), Preşedinte al Directoratului (începând cu 2011), Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Generali Pensii (începând cu 2016). Adrian Marin a urmat numeroase cursuri internaţionale de specializare în asigurări şi leadership şi a fost Membru în Comitetul Strategic al Insurance Europe între 2013 şi 2014.

Marius Popescu este la cel de-al treilea mandat ca Vicepreședinte al UNSAR, fiind responsabil, în cadrul Uniunii, de secțiunile de Asigurări de Viață și Sănătate și Comisia de Solvabilitate II. În cei 11 ani petrecuți în cadrul Grupului NN, a deținut multiple poziții manageriale: manager de investiții (2005- 2008), Director General al NN Investment Partners (2008- 2010), Director General al NN Pensii (2010- 2013), Director General al NN Asigurări de Viață (începând cu 2013). Marius Popescu este absolventul unui masterat la Universitatea Saint Mary’s din Canada, studii completate de numeroase certificări internaționale în domeniul financiar, printre care și titlu de CFA.

În cadrul Adunării Generale a fost stabilită prin vot și noua componență a Comitetului de Direcție al UNSAR, structură care asigură activitatea operațională a Uniunii si care este responsabilă cu transpunerea în practică a hotărârilor Adunării Generale. Alături de Generali România și NN Asigurări de Viață, din Comitetul de Direcție vor face parte societățile Allianz-Țiriac, Credit Europe Asigurări, Grawe România, Omniasig și Uniqa Asigurări.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •