După 20 de ani

Şcoala de business ASEBUSS, furnizorul nr. 1 de CEO din România, cu peste 1.200 de absolvenţi aflaţi astăzi în poziţii de directori generali sau parteneri în propriile companii, organizează joi, 28 mai 2015, reuniunea de 20 de ani de la absolvirea programului Executive MBA a primei generaţii de studenţi.

La reuniunea care va avea loc în Bucureşti, la sediul ASEBUSS, au confirmat participarea peste 30 de absolvenţi, printre care bancherul Doru Lionăchescu, preşedintele Casei de Investiţii Capital Partners, Valeriu Ionescu, Director General Port Constanţa, Veronica Savanciuc, Preşedinte&CEO Lowe Group, Ioana Iordache, Director General Leo Burnett.

Citeşte şi Cum s-a schimbat procesul de învățare?

În 1993, un grup de profesori vizionari, pregătiţi în SUA în perioada 1992-1993 la Harvard Business School, Kellogg, Wharton, Stanford, a pus bazele primei şcoli de afaceri din România, pentru a oferi programul româno-american Executive MBA, în colaborare cu University of Washington.

“Lansarea programului Executive MBA în România a fost, de fapt, startul învăţării capitalismului în ţara noastră. În 1993, totul trebuia transformat în România, iar şcoala ASEBUSS, împreună cu partenerii americani, a fost un izvor de învăţare a principiilor economiei de piaţă în stil american”, declară Prof. Marcel Duhăneanu, Rector ASEBUSS. “Obiectivul nostru la acel moment era acela de a forma manageri pregătiţi la standarde internaţionale, care să facă faţă cu succes provocărilor tranziţiei către economia de piaţă, capabili să ia decizii strategice, într-un mediu de afaceri în schimbare”.

Peste 40 manageri şi antreprenori entuziaşti au început cursurile Executive MBA în 1993. După 20 ani, 65% dintre aceştia deţin poziţii de vârf în cadrul companiilor (Director General, Preşedinte, CEO, Partener), iar 30% îşi conduc propriile companii, sunt incluşi în topuri, anuare, clasamente, jurii şi au o prezenţă activă în mediul de afaceri.

„Experienţa ASEBUSS a avut un impact puternic, în sensul că ne-a modelat felul în care analizăm situaţiile şi oportunităţile de business”, spune Doru Lionăchescu, Preşedinte Capital Partners, absolvent 1995.

Valeriu Ionescu, Director General Port Constanţa şi membru în Advisory Board ASEBUSS, spune că participarea în Executive MBA a însemnat “dezvoltarea unui mod de gândire flexibil, bazat pe o viziune de ansamblu, prin evaluarea unor perspective diverse.“

Citeşte şi Atenţie, vin vulpoii bătrâni!

La rândul ei, Veronica Savanciuc, Preşedinte şi CEO Lowe Group, aminteşte că “dezbaterile intense pe care le generau studiile de caz în cadrul unei grupe de studiu formate din oameni cu experienţe variate, au demonstrat că, pentru aceeaşi problemă de management, pot fi găsite mai multe soluţii sau abordări, testate cu succes în practică.”

“Bagajul de cunoştinţe acumulat la ASEBUSS mi-a dat posibilitatea să lucrez pe picior de egalitate cu colegii mei de la Banca Mondială şi să progresez în carieră, de la consultant la conducător de proiecte în mai multe ţări”, spune Doina Visa, Expert în Politici Energetice.

În prezent, şcoala de afaceri româno-americană ASEBUSS continuă să fie cel mai important jucător pe piaţa educaţiei manageriale din România, cu peste 1.200 absolvenţi – cea mai extinsă şi dinamică comunitate Executive MBA.

Programul Executive MBA este organizat, începand cu 2003, în parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta, o universitate americană cu peste 30.000 de studenţi, aflată în plină expansiune, furnizor de executivi pentru mari companii care îşi au sediul în Atlanta, precum Coca-Cola, ATT, Home Depot sau CNN. Programul include, în prezent, o componentă internaţională unică, în care echipe mixte de executivi români şi americani colaborează în cadrul unei simulări internaţionale care reflectă mediul competitiv de afaceri. Executive MBA ASEBUSS este recunoscut naţional şi internaţional.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •