Românii și francezii, viitor comun în mediul de afaceri

Zece companii francofone au inaugurat, vineri, Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu, la sediul Consiliului Judeţean. La eveniment a fost prezent și ambasadorul Franţei, Francois Saint-Paul.

Clubul Francofon de Afaceri Sibiu a fost inaugurat în timpul Conferinței Internaționale ”Oportunități de investiții în județul Sibiu – Valoare adăugată afacerii tale – Invest In Sibiu”, este fondat de 10 firme cu capital francez sau francofon și are ca scop principal sprijinirea investitorilor existenți pe piața județului Sibiu, dar pe cei care vor veni aici. Totodată Clubul vrea să readucă în atenția locuitorilor limba franceză și să demonstreze că a fi vorbitor de limbă franceză la Sibiu poate fi un avantaj. În acest sens Clubul va dezvolta parteneriate cu universitățile, liceele și școlile din județul Sibiu, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Sibiu.

Citește și: LocalHub.ro, o platformă online cu informații despre afacerile mici și mijlocii

”Este o deosebită onoare pentru noi să vă fim astăzi gazde și să marcăm împreună începutul unei asociații francofone de afaceri pe care Sibiul și comunitatea francofonă din sudul Transilvaniei o merită. În programul conferinței de promovare a județului Sibiu, ‘Invest In Sibiu’, acest punct este unul deosebit de important pentru sprijinirea investițiilor cu capital francez din județul nostru. (…) Consider că acest Club va fi o legătură între companii, oamenii de afaceri care există și funcționează în județul Sibiu și autoritățile locale. Avem un singur scop: acela de a sprijini investițiile, afacerile și cooperările în județul Sibiu între companiile cu capital francofon și nu numai. Faptul că dinamica investițiilor franceze și francofone a crescut în ultima perioadă demonstrează că își găsesc un teren fertil”, a transmis Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Ambasadorul Franței a apreciat în mesajul său relațiile excelente între România și Franța, între Sibiu și Franța, și s-a arătat deosebit de încântat de momentul ales pentru inaugurarea Clubului Francofon de Afaceri Sibiu.

Citește și: Impactul strângerilor de mâini de la începutul întâlnirilor de afaceri

”Sunt foarte fericit să fiu alături de domniile voastre și faptul că astăzi este și deschiderea Festivalului Internațional de Teatru, și inaugurarea Clubului Francofon de Afaceri, și Conferința Internațională de la Consiliul Județean Sibiu, reprezintă un moment foarte important și simbolic. Cred că între francezi și români avem o relație istorică și nu doar una în trecut, ci și una pentru viitor. (…) Sunt convins că acest mediu de afaceri și cultura pot să facă multe pentru viitorul nostru comun” a declarat ES Francois Saint-Paul.

(Foto: commons.wikimedia.org)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •