Au mai rămas numai 85 de zile de vară: ești pregătit pentru vacanță?

Tendinte pentru vacanta, momondo RO, Barcelona-oras

Sperăm că ți-ai făcut deja planurile pentru vacanță, pentru că momondo.ro sugerează că este mai ieftin dacă rezervi zboruri cu 56 de zile în avans, iar multe hoteluri au oferte de reduceri la cazare în avans.

Acum, că vara și-a intrat în drepturi depline – în calendar și în buletinul meteorologic – românii încep să se gândească la vacanță, dacă nu au și făcut-o deja. Asta pentru că mai mult de un sfert consideră stresantă planificarea unei vacanțe. De aceea, foarte mulți își fac rezervările din timp. Astfel, motoarele de căutare pot analiza preferințele turiștilor.

momondo.ro anunță că românii planifică un concediu sub soare latin în această vară, Barcelona fiind în topul destinațiilor căutate. momondo.ro este un site independent care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto, la nivel global. Specialiștii lor realizează periodic studii care analizează tendințele și preferințele românilor pentru destinații de vacanță. Astfel, până în prima jumătate a anului 2017, se observă trei obiceiuri.

Cum se stabilesc tendințele?

Specialiștii au două surse de analiză: interne și externe. Statisticile interne se bazează pe căutările efectuate pe site-ul momondo.ro, de unde află care sunt cele mai căutate destinații pentru o anumită perioadă. Apoi, sunt răspunsurile participanților la Studiul Internațional despre Călătorii 2017, care prezintă obiceiurile de călătorie ale românilor.

Londra rămâne destinația de suflet pentru români, iar Marrakech este destinația în trend în 2017. Concluziile s-au desprins din căutările efectuate pe momondo.ro în intervalul 1 ianuarie 2016 – 5 martie 2017 și din comparația acestor date cu cele din aceeași perioadă a anului trecut.

Țările latine sunt foarte populare în această vară. În perioada 10 noiembrie 2017 – 10 mai 2017, momondo.ro a analizat căutările efectuate pe site, pentru 1 iunie – 31 august 2017. Așa aflăm că Barcelona e cea mai căutată destinație, iar Faro este în trend, pentru această perioadă.

Datele se schimbă mult în funcție de perioadele de timp care sunt comparate și de sezoanele la care se face referire.