2. Pomușoare
Vrei să îți păstrezi amintirile? Mănâncă mai multe pomușoare. Cercetătorii au descoperit că boabele, precum căpșunile și afinele, pot întârzia declinul memoriei. Un studiu privind adulții în vârstă a arătat că cei care au consumat cel puțin jumătate de cești de afine sau o ceașcă de căpșuni pe săptămână au întârziat îmbătrânirea lor cognitivă cu până la 2,5 ani.
Pomușoarele sunt una dintre alimentele de top cu niveluri ridicate de antocianidine – antioxidanți care s-au dovedit a stimula regiuni ale creierului, cum ar fi hipocampul, implicat la învățare și memorie. Această parte a creierului este extrem de importantă pentru liderii de business mereu ocupați, care aleargă de la o întâlnire la alta și se bazează pe abilitățile lor de memorie pentru a-și reaminti detaliile, mai târziu, când trebuie să pună la punct specificațiile unui produs, o propunere pentru clienți sau un program de servicii.