Unde călătoresc românii de Anul Nou?

Ryanair inchide patru baze din Spania, amenintand peste 500 de locuri de munca

Tripsta s-a uitat la destinațiile alese de români pentru călătoriile de Anul Nou de anul acesta. Principalele alegeri au fost Dubai, Istanbul și Roma, cu o sumă medie cheltuită de 425,75 Euro pentru zborurile lor din această perioadă a anului.

Călătorii au o vârstă medie de 30 de ani și au planificat călătoriile cu grijă, finalizând rezervările în medie cu 139 de zile în avans și și-au propus să petreacă în medie 6 zile în vacanță.

Cea mai scumpă rezervare pentru această perioadă a fost făcută pentru un zbor dus-întors pentru 2 persoane care vor petrece o vacanță de 9 zile în Tenerife, pentru care un român a plătit 824,77 Euro.

De la un anumit tip de lenjerie la tradiții care implică mâncare sau băutură: tradițiile de Anul Nou variază pe glob

Trecerea într-un nou an aduce sentimentul unui nou inceput și este un motiv de sărbătoare pentru oamenii de peste tot, care petrec alături de prieteni. În același timp, este un moment în care toată lumea speră la ce este mai bun și de aceea există și obiceiuri specifice pentru a se asigura că anul care începe va fi unul bun: tripsta a analizat ce fac oamenii de Anul Nou cu scopul acesta și prezintă unele dintre obiceiuri.

Dacă Anul Nou te va găsi în Spania sau Portugalia anul acesta, tradiția locală spune să  mănânci o boabă de strugure la fiecare dintre cele 12 bătăi ale ceasului la miezul nopții, pentru prosperitate – se crede că aceia care nu reușesc să mănânce numărul corect de struguri la momentul potrivit, sunt în pericol de a avea ghinion în anul care începe.

În Republica Cehă, oamenii vor să afle ce le rezervă viitorul de Anul Nou, și fac asta de obicei cu ajutorul unui măr. Fructul este tăiat în jumătate și forma miezului dă indicii despre soartă: dacă este o cruce prevestește lucruri rele, dar dacă este în formă de stea, va urma fericire.

Tot cu ajutorul fructelor află lucruri despre viitor și persoanele din Turcia – ei aleg rodii pe care le aruncă din balcon în stradă. Ei cred că pe cât “explodează” mai tare, cu atât mai bogat va fi anul care urmează.

Un obicei popular de Anul Nou în Rusia este să scrii o dorință pe o bucată de hârtie care apoi este arsă iar scrumul este pus într-un pahar de șampanie. Pentru ca dorința să se îndeplinească, șampania trebuie să fie băută înainte ca ceasul să bată miezul nopții.

Italienii, brazilienii și argentinienii au obiceiuri legate de purtatea de obiecte specifice de îmbrăcăminte, pentru a atrage norocul în anul care începe. În Italia tradiția spune că toată lumea trebuie să poarte lenjerie roșie, în timp ce în Brazilia oamenii trebuie să poarte alb, fie lenjerie sau alte articole de îmbrăcăminte, în Argentina lenjeria trebuie să fie roz pentru a întâmpina așa cum se cuvine Noul An iar în Venezuela culoarea trebuie să fie galben. În Cile se mănâncă linte atunci când ceasul bate miezul nopții, deoarece cred că astfel încep un nou an prosper, în timp ce în Irlanda o tradiție străveche este să se lovească pereții casei cu franzele de pâine pentru a goni spiritele rele și a invita spiritele bune în anul care începe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •