3 mici ajustări care te vor face să fii un lider mai puternic

3 mici ajustari care te vor face sa fii un lider mai puternic
  1. Nu mai scrie în e-mailuri: „Îmi pare rău pentru întârziere”

În 2016, jurnalista Marissa Miller a scris pe tweeter: „Să fii adult înseamnă să trimiţi e-mail-uri în care să spui că îţi pare rău pentru răspunsul întârziat, încontinuu, până când una dintre părţile implicate în conversaţie moare”. De atunci, zeci de mii de oameni au apreciat, au repostat și au împărtășit postarea pe alte platforme sociale. A spune că a rezonat cu realitatea ar fi o subevaluare. Sunt oameni care îşi cer scuze pentru un răspuns întârziat în aceeași zi în care au primit mesajul inițial. Incredibil, nu?

De ce suntem atât de dornici să ne cerem scuze pentru că suntem un comunicator rezonabil? În cele din urmă, îi face pe oameni să pară slabi și le subminează autoritatea. Propun să interzicem expresia. În loc să scrii, „Îmi pare rău pentru întârziere”, spune: „Îţi mulțumesc pentru răbdare”. Poți chiar elabora, dacă este cazul, să incluzi motivul pentru care ai întârziat să răspunzi: „Îţi mulțumesc pentru răbdarea necesară pentru a strânge informațiile cerute şi a-ţi oferi claritate privind pașii următori.” Această mică schimbare va îmbunătăți percepția asupra ta ca lider competent şi încrezător.

  1. Spune oamenilor că eşti „Concentrat” în loc de „Ocupat”

Cât de des îţi auzi colegii vorbind despre programele lor aglomerate? Deși nu anticipez o schimbare prea rapidă, putem să ne îmbunătățim modul în care ne caracterizăm activitățile, astfel încât limbajul să ne onoreze prioritățile. Când oamenii spun că sunt „ocupați”, pare că viața lor este ieşită de sub control și nu știu cum să-și gestioneze timpul.

În loc să spui că ești ocupat, specifică în mod clar prioritățile tale. Asta inseamna că „Sunt atat de ocupat” sau „La muncă e ca la nebuni acum” devine „Călătoresc pentru un eveniment” sau „Sunt concentrat pe dezvoltarea a doua noi propuneri pentru clienţi”. Faptul că te pui înapoi pe scaunul șoferului te face să te simțiți mai calm și că ai mai mult control.

Oamenii de multe ori nu își dau seama cum lucrurile aparent banale pe care le spun pot avea un impact semnificativ asupra felului în care alții îi percep. Efectuarea acestor mici modificări îţi crește capacitatea de a-i coordona pe ceilalţi în mod eficient și de a lucra alături de ei. Haide să începem să ne responsabilizăm pe noi înșine și, pe rând, pe cei din jurul nostru, să ne onorăm intențiile, prioritățile și vieţile pline.

Sursa: Themuse.com

Foto: Pixabay

Citește și Cum pierd companiile bani din cauza sistemului de management al performanțelor

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •