3 persoane cu care trebuie să te conectezi când vrei să-ţi schimbi cariera

3 persoane cu care trebuie sa te conectezi cand vrei sa-ti schimbi cariera
  1. Un bun prieten care nu lucrează în industria ta

De multe ori, atunci când cineva ia decizia de a pleca de la o carieră către alta, par să existe întotdeauna o mulțime de oameni din industria pe care o lasă în urmă care pur și simplu nu înțeleg acest pas.
Muncind în orice mediu pentru o perioadă lungă de timp, te formează în mod inevitabil să gândești într-un anumit mod, adesea în moduri pe care nu le conștientizezi pe deplin în acel moment.

Cu toții putem cădea în capcana de a ne concentra doar pe primirea unei promovări, sau obţinerea unui anumit cuvânt în titlul funcţiei, sau obținerea unui anumit salariu definit drept prag pentru succes.
De aceea, reconectarea cu un bun prieten din afara industriei tale, care acţionează printr-un set diferit de reguli, te poate ajuta să obții o nouă perspectivă privind focusarea ta asupra a ceea ce este cu adevărat important pentru tine.

Un prieten bun îţi poate oferi o perspectivă nouă din afară și îţi poate reaminti cine ai fost atunci când ai fost cel mai fericit și mai energizat, și să te ajute să verifici dacă mișcarea la care te gândești este în conformitate cu persoana care ţi-ai dorit dintotdeauna să devii.

Oamenii potriviţi pot accelera schimbarea ta

Navigarea printr-o schimbare de carieră este o călătorie extrem de personală. Astfel, în perioadele de tranziție, confuze în carieră, caută răspunsurile în tine și în câteva persoane selectate, cum ar fi cele menționate aici. De multe ori, claritatea vine mai repede așa.

Trebuie să fii selectiv în legătură cu oamenii pe care alegi să îi implici. De cele mai multe ori, persoanele cu o carieră mai convențională te pot critica și îţi pot pune întrebarea dacă faci ceea ce trebuie. Chiar și membrii familiei bine-intenţionaţi care se preocupă foarte mult de tine te pot influența în moduri care nu servesc agenda ta de carieră dorită.

Cu toate acestea, o singură conversație cu persoana potrivită te poate ajuta să devii mai încrezător în calea pe care o consideri. Și această încredere te poate ajuta să câștigi curajul necesar pentru a face un salt curajos care îţi trimite cariera într-o direcție mult mai plină de satisfacții, atunci când ai nevoie cel mai mult.

Sursa: Forbes.com

Foto: Unsplash

Citește și Sfaturi esențiale pentru antreprenorii ambiţioşi, de la Elon Musk

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •