3 tactici mărunte care te fac să fii un magnet pentru atragerea norocului

3 tactici marunte care te fac sa fii un magnet pentru atragerea norocului

Fii recunoscător, chiar și atunci când te confrunţi cu respingerea.
Ca mulți cercetători ai fericirii, Seelig îmbrățișează pe deplin recunoștința. Transmiterea aprecierii te poate ajuta foarte mult – chiar și atunci când ești dezamăgit în legătură cu rezultatul.

Poate că nu ți-a fost oferită slujba de vis. Poate că ai fost respins brutal când ceva părea a fi o oportunitate perfectă pentru tine. Stăpânește-ţi mândria. Ia-ți un moment să te gândești la ceea ce ai învățat din această experiență. Apoi mulțumește oamenilor care te-au ajutat pe parcurs.
„Când cineva face ceva pentru tine, acea persoană îţi dăruieste acel timp pe care ar putea să îl aloce altcuiva sau pentru sine”, spune Seelig.
Exprimarea recunoștinței chiar și atunci când este dificil este un pas imens pe care mulți nu reușesc să îl facă, dar Seelig spune că este esențial să-ți faci propriul noroc.

Ea coordonează câteva programe de burse extrem de competitive la Stanford. Când oamenii nu intră, Seelig primește adesea răspunsuri de la candidaţi. Unii se plâng. Alții solicită feedback, astfel încât să aibă mai mult noroc data viitoare. O scrisoare însă s-a făcut remarcată în faţa tuturor. Un student pe nume Brian, care fusese respins de două ori, scria: „Vreau să vă mulțumesc pentru oportunitate, am învățat atât de mult din procesul de aplicare”. Seelig a stabilit o întâlnire cu Brian. Ei au dezvoltat împreună un program de studiu independent. El nu a ajuns să intre în programul ei, dar a primit ceva mai bun. Totul dintr-o scrisoare de mulțumire după ce a fost respins.

Găsește părţile bune în ideile mai puţin bune.
Ai o idee, dar ești îngrijorat că nu e foarte bună? S-ar putea. Dar probabil că este ceva bun acolo, ce te poate ajuta.
Seelig nu crede că ideile sunt bune sau rele. „De fapt, semințele ideilor mai puţin bune sunt adesea ceva cu adevărat remarcabil”, spune ea. Ea îi încurajează pe studenți să privească ideile rele cu gândul că includ o posibilitate.

Ceea ce s-ar dovedi a fi o idee bună și funcțională nu s-ar putea întâmpla niciodată într-o clipă. E un fel de noroc. Atât norocul cât și ideile remarcabile sunt multidimensionale și au mai multe straturi. „Rareori vedem toate pârghiile care intră în joc pentru ca oamenii să aibă noroc”, explică Seelig. Același lucru se întâmplă și cu companiile de succes și cu ideile de milioane de dolari. Probabil că au existat numeroase idei proaste de-a lungul parcursului, care au luat mai multe căi și au avut parte de transformări în tot acest proces.

Fiecare dintre aceste etape contribuie cu ceva diferit la viitorul tău norocos. Asumă-ţi mici riscuri. Spune mulţumesc mult mai des. Investighează ideile rele pentru ceva bun. În tot acest timp, toate se îmbină pentru a-ţi construi “vela” pentru navigat spre noroc. Când norocul va zbura spre tine, vei fi gata să-l prinzi.

Sursa: Inc.com

Foto: Pixabay

Citește și Sistem bun, sistem rău în managementul performanțelor

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •