5 profiluri de şefi dificili care cred că fac o treabă bună

5 profile de sefi dificili care cred ca fac o treaba buna
  1. Managerul care primește laude pentru munca pe care nu a făcut-o

Ai lucrat zi și noapte pentru „a muta munții”. Vine ziua când reușești și e timpul ca toată lumea să știe. Dar, când comunicatul de presă este trimis, nu eşti menționat.

Deși nu este neobișnuit ca un șef de departament să se aplaude pentru că a „supravegheat” succesul tău, este un semn al unui lider slab, care îi anulează pe cei care au făcut cu adevărat partea grea a muncii.

Cum să gestionezi situaţia

Dacă anunțurile publice nu recunosc persoanele de drept sau nu recunosc un efort de echipă, modul de abordare a şefului depinde de acestea. Dacă crezi că a fost o decizie deliberată, acesta este un moment când trebuie să o laşi aşa. Dacă oamenii din echipa ta ar fi trebuit să fie aplaudați și nu au fost, atunci fă-o tu. Chiar dacă este doar într-un e-mail intern pentru ei sau o ieşire la un prânz pentru a le arăta aprecierea, ai posibilitatea de a face ceea ce șeful tău nu a făcut: fii un lider!

Dar, dacă te simți în formă, trimite un e-mail rapid șefului tău, spunându-i că echipa ta a depus mult efort în această inițiativă și a fost puțin dezamăgită că nu a fost recunoscută public. Poate că îți va cere scuze, poate că nu … dar echipa ta va fi mai puternică pentru că ai pledat pentru ea.

Oricine poate fi un șef, dar asta nu este echivalentul imediat cu a fi lider. Urmărirea acestor semne te va ajuta să înțelegi tipul de persoană căreia îi raportezi, cum să încerci să îi faci faţă și să decizi apoi dacă merită să rămâi sau să renunţi.

Sursa: Themuse.com

Foto: Pixabay

Citește și Cum să rezolvi problema supraîncărcării cu întâlniri de lucru