8 moduri științific dovedite pentru a veni cu o idee strălucitoare

8 moduri stiintific dovedite pentru a veni cu o idee stralucitoare
  1. Fă un duș!

Din punct de vedere științific, actul de a face duș, conform unui post de pe Buffer, este relaxant – ceea ce declanșează o abundență de dopamină care este legată de gândirea creativă. De asemenea, relaxează şi distrage atenția, permițându-i subconștientului să-și facă treaba.

Un corp curat creează o minte curată. Actul de spălare în sine, este şi o modalitate de a scăpa de tot stresul acumulat, de anxietatea și de epuizarea ce pot veni din goana de a veni cu idei noi. Aşadar, fă o pauză, intră sub duş şi oferă-ţi un început (literal) proaspăt într-un loc unde poţi gândi liber.

  1. Mergi la o plimbare!

Un studiu realizat de Stanford în 2014 a constatat că mersul pe jos duce la creșterea creativității – chiar şi mersul în casă sau în birou poate fi la fel de eficient ca cel în aer liber. Potrivit unui articol din New Yorker, chiar și autorii de demult, filosofii şi scriitorii susțin că există o corelație puternică între gândire, scriere și mersul pe jos: „Deoarece nu trebuie să dedicăm mult efort conștient actului de a merge pe jos, mintea noastră este liberă să rătăcească”.

Aşadar, mergi la o plimbare, indiferent unde te afli în acest moment – în biroul tău, sus și jos pe scările clădirii în care lucrezi sau în jurul blocului. Nişte aer proaspăt și mișcare îţi vor face mult bine corpului și minţii.

  1. Spală vasele!

Studiile au arătat că aceasta este de fapt o formă de meditație care îţi relaxează mintea. Într-un articol recent din Wall Street Journal, autorul spune că „spălatul vaselor cu grijă – de exemplu: cu atenţie asupra mirosului săpunului și asupra formei și senzației vaselor – a redus semnificativ nervozitatea și a sporit stimularea mentală în cazul celor ce spălau vase comparativ cu cei ce nu făceau asta.” În plus, acest obicei te va forța să conduci prin exemplu şi să menții bucătăria din birou curată.

  1. Apucă-te de treabă!

Iată o altă situație cu câştiguri pe toate planurile, finalizarea treburilor de rutină din casă sau de la birou, fără a fi cu mintea acolo, super-concentraţi. Conform unui articol din Lifehacker, acestea pot fi sarcini minore, cum ar fi curățarea biroului sau organizarea documentelor, ce ajută în schimb la crearea unui spaţiu în care inspirația poate să curgă liberă. În plus, aceste activităţi te pun în mișcare, spre deosebire de ședințele de la birou, când de forţezi din greu să fii mai inspirat.

Cu speranţa că ţi-am schimbat ziua în bine, cu aceste sfaturi fără legătură directă cu munca, te invit acum să ieși din birou și să începi să inovezi!

Sursa: Themuse.com

Foto: Pixabay

Citește și 5 discuţii TED care te vor inspira să inovezi mai mult ca niciodată