72 de noi comune s-au înscris în programul Antreprenorești al Romanian Business Leaders

Antreprenoresti - Adopta un Sat - prima comuna finalista

„O țară fără sate își pierde din identitate. Cum fiecare om are povestea lui, așa fiecare sat are povestea lui. Este important ca fiecare comunitate să-și identifice povestea autentică. Și astfel, satele pot deveni branduri. (…) Să luăm exemplul satului meu natal, Movilița, situat în Inima României, în județul Vrancea. De ce Inima României? Pentru că Vrancea este cea care pulsează în țara noastră, cu 252 de cutremure din totalul de 350 produse în ultimii cinci ani. Și dacă te uiți atent, conturul județului este similar cu cel al cordului uman. Iar vinul vrâncean este ca sângele ce dă putere inimii să bată. Și iată cum construiești un brand local! ”, a spus Felix Tătaru, președintele GMP Group și unul din inițiatorii proiectului Antreprenorești, la conferința de la Brăila, din 13 septembrie.

Printre cei peste 180 de participanți la cele trei conferințe s-au aflat antreprenori, primari, fermieri, consilieri locali, profesori şi oameni care vor să dezvolte comunitatea din care fac parte. “Este foarte important pentru tineri să știe că pot fi sprijiniți. Ei au fost plecați la studii în străinătate, dar s-au întors în comunitate și acum ar vrea să își dezvolte o activitate proprie, însă nu știu cum să înceapă, care sunt pașii”, a spus Filoftea Matei din Comuna Ghindărești, județul Constanța, unul dintre participanții la conferința din 14 septembrie de la Slobozia.

Comunele din județele Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Mehedinți, Olt, Teleorman, Tulcea și Vrancea se pot înscrie în programul Antreprenorești până la data de 25 septembrie prin e-mail la antreprenoresti@rbls.ro, pentru a primi formularul complet de înregistrare. ”Se spune că la țară este mai greu. Este un mit. Oriunde este greu, și la oraș poate să fie greu. Important este să lupți pentru ceea ce îți dorești cu adevărat!”, i-a încurajat Daniela Marișcu, antreprenoare din Constanța, în domeniul centrelor aqua parc, fondatoarea Aquatica Experience, la conferința de la Slobozia, din 14 septembrie.

În 2016, RBL selectează patru comune pentru care va crea strategii de dezvoltare economică, împreună cu gospodarii din aceste comunități. Comuna Corbi (județul Argeș) este prima comună selectată, în urma vizitei organizate la finalul lunii iulie 2016.