Când ești antreprenor, nu este suficient să fii inventiv și descurcăreț

  1. Digitalizează și automatizează!

A trecut timpul calculelor pe hârtie. Chiar și un simplu Excel îți poate servi pentru a construi un plan bugetar. Mai mult, softurile care îți pot oferi analiză de nivel superior pe cifre costă, în medie, 150 de euro pe an. Cu doar 150 de euro investiți, afacerea ta se va ridica la un nivel profesionist: vei putea avea un cash flow sau un profit&loss, statistici pe vânzări, pe produse, pe furnizori sau, mai mult, softul va trimite automat documente, conform cu niște setări inițiale.

Dacă tu nu o faci azi, un concurent sau un nou-venit pe piață o va face. Și nu ai hotărât să fii antreprenor ca să rămâi în urmă, nu-i așa? Prevenția crizei și controlul sunt cheile vieții îndelungate ale oricărei afaceri, din orice industrie.

Așadar, dragă antreprenorule la început de drum, ce-ar fi să nu fie nevoie să mai încerci o dată și să faci lucrurile profesionist de la început, ca să îți iasă din prima?

(Foto; Brad Montgomery, www.flickr.com))

Roxana Epure, Managing Partner CIEL România

Are 15 ani de experiență profesională în managementul echipei și al proiectelor. Cu toate acestea, și-a păstrat vie curiozitatea de a experimenta și de a încerca abordări noi, atât în zona tehnologiei, cât și în managementul afacerii. Ultimii opt ani i-a petrecut muncind și crescând CIEL România, companie-lider pe piața de software pentru afaceri din România, specializată în oferirea de soluții personalizate pe specificul oricărui business.

  • 83
  •  
  •  
  •  
  •