Care sunt predicţiile pentru HR în anul 2018?

Managerii estimeaza o crestere moderata a numarului de salariaţi in constructii si comertul cu amanuntul

Intoleranță la discriminare. Pe măsură ce forța de muncă devine din ce în ce mai diversificată, societatea atinge un punct critic în care tratamentul inechitabil bazat pe factori ce nu țin de abilitățile angajatului, cum ar fi sexul, etnia și vârsta, este recunoscut și abordat în mod deschis. Companiile inteligente își vor redefini proactiv practicile de management al talentelor pentru a se asigura că discriminarea este identificată și eliminată înainte de a se întâmpla.

Folosirea instrumentelor de wellbeing la o scară largă. Organizațiile au nevoie de angajați implicați, creativi și orientați către client. Dar acest lucru este imposibil de făcut dacă aceștia sunt obosiți, stresați și distrași. Soluția o reprezintă oferirea angajaților de instrumente de wellbeing. Odată cu explozia tehnologiei de wellbeing pentru consumatori, cum ar fi smartwatch-urile și trackerele de fitness, mulți angajatori vor căuta să aducă aceste instrumente la locul de muncă. Cu toate acestea, vor avea succes acele companii care implementează astfel de tehnologii într-un mod accesibil și plăcut pentru angajații lor.

Organigramele vor dispărea treptat. Există numeroase discuții despre actualizarea business-urilor pentru era digitală, dar companiile continuă să-și gestioneze resursele umane folosind un instrument care nu s-a schimbat de foarte mult timp: graficul de organizare ierarhică – organigrama. Bazându-se pe aceste grafice pentru a lua decizii de management, companiile nu vor avea succes într-o lume digitalizată. Chiar dacă 2018 nu va fi anul în care vor dispărea complet, unele organizații vor începe să elimine treptat organigramele, optând pentru abordări mai moderne, digitale.

Pensionarea 2.0. 2018 va aduce o schimbare majoră în dinamica mediului de lucru în ceea ce privește generațiile mai în vârstă. Astăzi, oamenii trăiesc mai mult și astfel lucrează mai mult, peste 60, 70 și chiar 80 de ani. Companiile inteligente încep să realizeze că trebuie să păstreze acești angajați cu experiență în organizațiile lor, ținând cont de faptul că multe industrii se confruntă cu o lipsă tot mai mare de competențe. Această tranziție va forța, de asemenea, companiile să-și regândească locurile de muncă. De exemplu, multe posturi care sunt în prezent full-time, vor deveni part-time.

Creșterea numărului de atacuri cibernetice în HR. Atacurile de tip ransomeware au devenit cunoscute în 2017 odată cu WannaCry și NotPetya, urmând ca în 2018 să continue să se dezvolte ca număr și complexitate. Sistemele de HR nu au fost până acum ținte atractive pentru hackeri, însă acest lucru se va schimba. Vor exista numeroase atacuri ce vor viza departamentele de resurse umane cu intenția de a infecta sistemele unor organizații mari.

Citește și 5 atribute de dezvoltat pentru a dobândi o gândire strategică, în antreprenoriat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •