Cum pot supraviețui antreprenorii următoarei recesiuni

Cum pot supravietui antreprenorii urmatoarei recesiuni

Renegociarea contractelor cu furnizorii

Când începi să îți faci griji pentru recesiune, este posibil ca și furnizorii tăi și alte părți interesate să facă acest lucru. Atunci este o idee bună să începi o discuție sinceră despre așteptărilor ambelor părți și să ajustați împreună contractele – în special contractele pe termen lung – pentru a se potrivi mai bine cu perioadele economice grele.Discutați și negociați posibile modificări sau adăugați clauze pe care le puteți utiliza și din care să profitați ambii, dacă economia începe să se slăbească.

Citește și: Companiile trebuie să se pregătească pentru următoarea criză economică

Gândește-te la recesiune ca la o oportunitate de extindere

O recesiune dă naștere pesimismului, deci este firesc să te îngrijorezi și să începi să faci ajustări privind costurile, salariile, etc, dar asta fac toți ceilalți, ceea ce înseamnă că scade concurența și că prețurile activelor scad și ele. Odată cu creșterea șomajului, va fi mai ușor să angajezi lucrători calificați. Prin urmare, pentru întreprinderile care nu se ocupă de economie, aceasta este o oportunitate de extindere și de reducere a costurilor. Așadar, asigură-te că ai destui bani în bancă pentru a profita de potențialul pe care îl aduce cu sine o recesiune.

Modul potrivit de a anticipa o încetinire economică nu este acționând din frică, ci pregătindu-te pentru ceea ce ar putea aduce. Antreprenorii care văd semnele unei crize și își pregătesc afacerile de recesiune, nu numai că au o șansă mai mare de supraviețuire, dar pot profita de oportunități, și pot ieși din această criză și mai puternici.

Citește și: Moduri de gestionare a unei microîntreprinderi pe timp de criză

Sursa foto: Unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •