Cum să alegi cadouri deosebite, pentru cei care le au pe toate

Elena Miu, primul gift concierge din Romania si proprietar al magazinului de cadouri de lux My Man

Unde este disponibil serviciul?

Serviciul de gift concierge, în alte țări, este de obicei disponibil telefonic și în magazin, dacă dorește clientul.

În cazul My Man, am abordat lucrurile ceva mai personal, punând la dispoziție serviciul în magazin. De mai bine de doi ani, ne-am făcut „cuibul” la parterul unei vile, un loc primitor unde sunt expuse toate produsele care sunt prezente pe site nostru și care se potrivește cu tematica mai vintage a magazinului.

De regulă, clienții ne găsesc pe internet sau au auzit de noi din recomandările altor clienți de-ai noștri și vin să se convingă că produsele sunt într-adevăr așa cum apar pe internet.

Cred că putem spune că, în cazul serviciului de Gift Concierge, promovarea se face, în mare parte, prin word-of-mouth. De aceea, este esențial să oferi serviciul impecabil fiecărui client.

Cum funcționează? Cum se derulează procesul de selectare a unui cadou cu un gift concierge de la MyMan?

Unii clienți știu din start ce doresc, alții vor să aleagă la fața locului. În funcție de câteva caracteristici ale sărbătoritului, facem sugestii de cadou care să se potrivească și cu bugetul alocat. Procesul se desfășoară în câțiva pași.

Pasul 1: descoperim personalitatea omului sau eroul poveștii. Atunci când clientul cunoaște bine persoana căreia îi va face cadoul, îi punem mai multe întrebări despre sărbătorit, despre pasiunile lui, despre genul de mobilier pe care îl are la birou și / sau acasă. În funcție de acestea, facem recomandările de cadouri care s-ar potrivi. Atunci când clientul nu îl cunoaște prea bine pe sărbătorit și nu știe ce îi place, ce pasiuni are, îi recomandăm cadouri care ne-au dovedit, în timp, că se potrivesc și celor mai pretențioși.

Pasul 2: creăm povești în jurul cadourilor. Implicarea unui gift concierge rezidă, în primul rând, în faptul că își cunoaște foarte bine produsele, detaliile tehnice ale acestora, precum și partea de mesaj pe care o poate transmite cadoul.

Spre exemplu, mai toate produsele noastre au o poveste în spate, un detaliu semnificativ care pune produsul într-o altă lumină. De multe ori, clienții vin cu o idee, dar nu foarte bine setată și atunci intervenim noi, dându-le o „mână de ajutor” și legând nevoia și bugetul lor cu produsele și poveștile potrivite.

Pasul 3: alegem coperta și titlul poveștii. Mulți dintre clienții care caută cadouri de lux spun că au simțit nevoia unui magazin tip one-stop-shop, unde să găsească o varietate de cadouri, consultanță, împachetare și îndrumare în scrierea unui mesaj dedicat, personalizat, în linie cu ceea ce se oferă. Pe scurt, clientul nu mai vrea să mai piardă timp în trafic, prin alte magazine, ca să împacheteze cadoul sau să caute o felicitare potrivită. Spre exemplu, împachetarea cadourilor la My Man este în ton cu produsele – pungile oferite pentru cadourile cumpărate și felicitările disponibile se găsesc doar la noi.

Ca o concluzie, putem spune că storytelling-ul este o artă și ai nevoie de un om de storytelling într-un magazin de cadouri de lux, dacă chiar vrei să faci, într-un fel diferența în această piață a cadourilor de lux.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •