Cum să alegi cadouri deosebite, pentru cei care le au pe toate

Elena Miu, primul gift concierge din Romania si proprietar al magazinului de cadouri de lux My Man

Ce ne puteți spune despre cum se cumpără cadouri de lux în zona business? Cine sunt clienții aici? Din ce industrii?

În zona corporate, s-a căutat mereu factorul unicitate, deosebit, altfel. Atunci când vrei să cumperi un cadou unui partener de business sau vrei să oferi un cadou unui manager, misiunea devine mai grea, pentru că vorbești despre oameni care, de obicei, au ceea ce le trebuie. Cauți mai puțin cadouri utile și mai mult cadouri aparte.

O strategie bună în zona aceasta este să ai ofertă de produse care atrag atenția, care au un raport calitate-preț bun, atent selecționate, pentru că oamenii din această zonă au deja ochiul format pentru astfel de produse.

Aici, lucrurile au mers bine la My Man, pentru că avem și serviciul de Gift Concierge, dar și produse de import care ies din paleta clasică de cadouri, prin design, poveste și raritate. Suntem importatori unici pentru 90% dintre produsele noastre, de peste zece ani deja. Restul cadourilor le producem în România, iar lucrurile prind contur, clienții sunt încântați.

Până acum am oferit cu succes servicii de Gift Concierge unor companii din domeniul pharma, asigurări, finanțe, Real Estate, industria ușoară și grea, cât și unor companii de stat. Pentru zona de Real Estate putem spune cu mândrie că sunt câteva vile frumoase din București și împrejurimi pline de decorațiunile noastre. De exemplu, pentru o vilă de pe malul lacului Snagov, am livrat o selecție importantă de decorațiuni nautice, în temă cu locul în care se află vila.

Ce tipuri de cadouri de lux poate recomanda un gift concierge My Man?

Aici, totul pornește de la magazinul pentru care oferă serviciile de Gift Concierge și produsele pe care le are la dispoziție. Noi am ales o gamă de produse de bun-gust, dar și funcțională. Am căutat să mizăm pe cadouri trainice, care să reziste în timp.

Am observat că în zona cadourilor de lux merge bine zona vintage, artă, retro, produse care completează nevoia de frumos, de tihnă, nevoia de conectare cu pasiunile noastre pe care în graba zilelor noastre uităm să le mai “ascultăm”.

Din experiența de până acum, putem spune că statuetele din rășină și bronz reprezintă una dintre cele mai apreciate și solicitate categorii de cadouri, apoi seturile de șah care, în același timp, pot reprezenta adevărate piese de decor (dincolo de partea de divertisment pe care o oferă), ceasurile de birou sunt, de asemenea, cadouri foarte apreciate.

În ultima vreme, am lărgit puțin aria cadourilor, mergând și către partea eco-friendly, pentru clienții cu astfel de afinități. Din această categorie, fac parte produsele realizate din cork (plută): genți, portofele, brățări, produse care, spre bucuria noastră, au fost foarte bine primite și apreciate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •