Ilan Laufer, secretar de stat: Cel ce beneficiază de programul Start-Up Nation nu e obligat să vină cu banii de acasă

Întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă coloana vertebrală a unei economii sănătoase, competitive şi cât mai diversificate. Tocmai de aceea, statele îi încurajează pe cei care vor să devină antreprenori şi să deschidă o afacere, prin anumite programe guvernamentale. Văzute ca o manifestare practică şi eficientă a colaborării dintre public şi privat, în care ambele părţi îşi asumă concomitent atât riscuri, cât şi încredere una în cealaltă, programele de tip Start-Up sunt un exemplu de succes la nivel mondial.

În România, este nevoie acută de înfiinţare de noi firme şi, implicit, de noi locuri de muncă, iar statul este dispus să se implice în mod activ în stimularea afacerilor de la zero. În 2017 se împlinesc zece ani de când ţara noastră a aderat la Ununea Europeană şi are la îndemână programele de finanţare europeană, care însumează milioane de euro. Cu toate acestea, cifrele arată că ne aflăm la coada clasamentului în ce priveşte numărul de companii raportat la totalul populaţiei.

În încercarea de a îndrepta această realitate şi de a da o şansă reală celor care au idei creatoare, viziune şi spirit antreprenorial, dar nu dispun de acea sumă minimă de bani necesară pentru a-şi începe propria afacere, Guvernul României propune proiectul START-UP NATION ROMÂNIA. Prin acesta, Guvernul, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat intenţionează să creeze premisele apariţiei a 10.000 de noi firme anual, fapt care să ducă la crearea a 20.000 de noi locuri de muncă.

Având în vedere aplicabilitatea largă, dar şi nevoia potenţialilor beneficiari de obţinere a unor informaţii cât mai clare şi detaliate, INTACT MEDIA GROUP, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, a organizat forumul START-UP NATION ROMÂNIA.

“Programul START-UP NATION- ROMÂNIA este o contribuție esențială la emanciparea ecosistemului de business din România, acesta încurajând oamenii să devină antreprenori”, a declarat Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru PETRESCU, prezent la dezbateri.

Potrivit acestuia, cu toate că de-a lungul timpului au existat mai multe încercări de încurajare a businessurilor aflate în fază incipientă, acestea nu au “atins omul de pe stradă”.

Citeşte şi Cele mai banale greșeli fatale pe care le poate face un start-up