Bibiana Stanciulov, Magiun de Topoloveni: Dacă aș fi știut, aș fi luptat pentru o lege a magiunului de prune!

O altă greșeală pe care antreprenoarea o identifică retrospectiv a fost aceea că a presupus, fără să verifice, că toți cei care acționează în domeniul alimentar au un țel comun: sănătatea semenilor. În realitate, sunt atât de multe toxine în alimentele puse pe piaţă încât drumul de la supermarket către zona medicală și farmacii  pare firesc.

Ce ar fi făcut altfel

Directorul general al Sonimpex Topoloveni a adăugat că dacă ar fi știut, ar fi obținut, înainte de orice, standardul pentru magiunul de prune.

”Aș fi luptat, cum am și făcut, dar mai târziu, pentru o Lege a magiunului de prune, ceea ce ar fi îndepărtat «căpușele». Regret că nu am încercat să securizez la nivel internațional, la Geneva, cel puțin, magiunul. Am încercat această strategie, a securizării la OSIM și OHIM, cu dulcețurile Topoloveana, dar uimirea mea a atins cote maxime când am realizat ce motivație au folosit cei care au «aruncat» pe piață dulceața cu sirop de măr… Mă întreb, inutil, de ce nu își folosesc acești «colegi» procesatori inventivitatea pentru a obține noi rețete și nu pentru a găsi variante să le copieze”, a completat directorul general.

Referitor la problema toxinelor din mâncare, Bibiana Stanciulov este de părere că ar fi trebuit să încerce să creeze împreună cu procesatorii industriei alimentare un grup interesat ”în oferirea de alimente funcționale, în afirmarea unor voci care să amendeze derapajele de la calitate, furtul de identitate al unui produs și implementarea falsului prin prețuri atractive”.

”Am încercat cu eforturi financiare inimaginabile și o anduranță apropiată de limite să dezvoltăm și să promovăm ideea alimentelor funcționale prin obținerea, pentru prima dată în lume, a dulceții fără zahăr adăugat. Suntem primii și singurii care respectăm rețeta dulceții, respectiv a fructelor întregi într-un sirop, dar suntem şi singurii care am înlocuit siropul de zahăr cu siropul de măr”, a menționat în încheiere directorul Sonimpex Topoloveni.