[Interviu] Vă interesează un loc de parcare în Alaska?

Alex Stephany (left) and Anthony Eskinazi (right)

În România, suntem martori ai unei creșteri notabile a sectorului de start-up-uri și businessuri mici. Este posibil să ne așteptăm la o economie formată doar din antreprenori în viitor?

Anthony Eskinazi (Founder): La nivel global, constatăm o creștere foarte mare a start-up-urilor, în special în zona tehnologiei, iar aceste afaceri redesenează lumea în care trăim. Companii precum JustPark introduc noi și noi metode din ce în ce mai eficiente de a ne conduce viața zi de zi, zguduie industrii învechite și le forțează să se adapteze noului mediu. Bineînțeles că industriile tradiționale sunt incredibil de valoroase, dar este extrem de benefic să avem start-up-uri care să aducă soluții inovatoare și să spargă sistemele.

Aceste start-up-uri creează și noi locuri de muncă. Multe. Potrivit unui raport referitor la creșterea sectorului de afaceri mici din Marea Britanie, în perioada 2012-2013, ele au produs 68% dintre locurile noi de muncă, deși ele constituiau doar 1% din numărul total de businessuri. Având în vedere oportunitățile de finanțare și acceleratoarele de business disponibile acum, sunt convins că vom continua să vedem o creștere a numărului companiilor de acest tip.

Alex Stephany (left) and Anthony Eskinazi (right)

Alex Stephany (st.) si Anthony Eskinazi (dr.)

Ne place să învățăm din succesul, dar și din greșelile antreprenorilor cu care stăm de vorbă. Povestește-ne despre un lucru pe care ți-ai dori să îl fi făcut altfel și oferă-ne un sfat pentru tinerii antreprenori.

Anthony Eskinazi (Founder): Uitându-mă în urmă, mi-aș fi dorit să am un co-fondator de la început. A fi singurul fondator al unui business este dificil și te rupe de societate. Dacă ar fi să o iau de la capăt, l-aș aduce de la bun început pe Alex pentru a putea împărți toate succesele și eșecurile cu cineva. Este foarte important. De unul singur, nu am putut să obțin rezultatele dorite pe cât de repede mi-ar fi plăcut. Când a venit Alex, în 2011, am accelerat ritmul foarte mult, iar într-un start-up viteza este mai importantă decât aproape orice altceva.

Ca sfat pentru tinerii antreprenori, aș spune un singur cuvânt – perseverență. Să aveți încredere în ideile voastre și să lucrați neîntrerupt să le transformați în realitate. Veți da mereu de provocări. Companii precum JustPark sondează terenuri noi în permanență și se lovesc de noi și noi teste de rezistență la orice pas. Dar testele acestea te fac mai puternic, iar din greșeli înveți cel mai mult. Perseverați!

Alte articole scrise de către Olivia Vereha: Suzan Claesen(Crowdyhouse): Magazinele fizice trebuie să ofere clientului o experiență, nu doar un produs

  •  
  •  
  •  
  •  
  •