Madi Rădulescu, MMM Consulting: “Proiectele colaborative vor fi tot mai prezente în piața de training”

In piata de training, proiectele colaborative vor fi tot mai prezente

Dintre multiplele roluri pe care vi le-ați asumat în business-ul MMM, care vă place cel mai mult și pe care l-ați delega bucuroasă?

Mai ales în ultimii ani, am reflectat adesea la această întrebare. Ca fondator al unui business în piața de training, coaching și consultanță, mergi întotdeauna pe sârmă, ca să spun așa, între rolurile profesionale și cel de manager. Îți place să lucrezi în proiecte, dar trebuie să faci și dezvoltare de business, și dezvoltare de oameni. Uneori aceste roluri trag de tine în toate direcțiile și, dacă nu faci niște alegeri conștiente, te pot epuiza. După ce am trecut cu bine anii de criză, am decis să rămân în rolurile mele profesionale și să lucrez cu echipa la nivel de încredere, aliniere și înțelegere a filosofiei de business. Asta a făcut să pot aloca doar o treime din timp rolului meu de manager, menținând business-ul sănătos, profitabil, vizibil, de calitate, prin livrarea de soluții înalt personalizate. Deci, fac din ce în ce mai mult coaching de echipă si individual, workshopuri de strategie și facilitare de procese în cadrul echipelor, cu scopul creșterii performanței. Și-mi propun să continui în această formulă, alături de colegii mei, și ei traineri sau consultanți seniori. Ceea ce ne motivează și ne ține la un loc este o platformă comună de încredere, stil de abordare și filozofie a serviciilor noastre.

Către ce persoană din apropierea dvs. vă îndreptați mai întâi, atunci când vă confruntați cu un moment dificil?

Către soțul meu care m-a sprijinit și m-a sfătuit, în toți acești ani. Și către întreaga familie, pentru că, de multe ori, și fiica mea mi-a dat sfaturi bune. Către echipa mea, acel nucleu alături de care am parcurs acest traseu, până acum: Diana Voicu si Viviana Andone, Giorgiana Gheorghiță, și de curând, Anca Covaciu. Au mai fost și alții… Dar mai ales, către propriile valori și principii.

Cum luați deciziile: intuitiv, rațional, repede, după o îndelungată analiză etc.?

Cred că intuitiv și repede. Apoi, urmează analiza. Nu știu, însă, dacă îmi asum riscuri mari. Probabil că experiența de peste 25 de ani în domeniu, faptul că am lucrat cu atât de mulți oameni și am cunoscut atât de multe companii și industrii, mă ajută să fiu mult mai intuitivă decât eram, probabil, acum 15 ani. Astăzi, folosesc toate cele trei pârghii în luarea deciziilor: și intuiția care mă ajută să reacționez rapid și în situații de ambiguitate sau incertitudine. Și emoția pentru că doresc să fac ceea ce-mi place și lucruri în care pot pune pasiune. Dar și analiza, rațiunea pentru că așa am reușit să dezvolt, să concentrez eforturile luând decizii pragmatic și dezvoltând o afacere sănătoasă care, nu a avut foarte mult de suferit nici în momentele cele mai grele.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •