Multiplicatorul de încredere

Vreau sa devenim un furnizor de incredere!

Copiii dvs., cu ideile lor, vă inspiră în business?

Ei m-au inspirat mai ales în proiectele dedicate copiilor, pe care le dezvoltăm. Cert este că am testarea gratuită acasă… Şi când sunt cu ei, este marea mea plăcere să o facem împreună.

Cum aţi obţinut drepturile de multiplicare pentru producţiile Walt Disney?

Cu mari eforturi, care s-au încheiat cu succes anul acesta. De doi ani, ne străduim să-i atragem, să-i convingem şi să ne recunoască drept parteneri de încredere. Ca să înţelegeţi cât de greu a fost, trebuie să ştiţi că aceste mari studiouri au la nivel de continent doar câteva fabrici agreate. Atâta vreme cât relaţia respectivă funcţionează, nu au motive să-şi caute alţi parteneri. Dar s-a întâmplat ca una dintre fabricile din zonă să lase loc pentru nişte îndoieli în privinţa legalităţii activităţii desfăşurate, şi astfel propunerea noastră de parteneriat a fost acceptată, susţinută fiind şi de recomandările bune pe care le avea ODS. Am fost auditaţi, a venit şi o echipă de la Studiourile „Walt Disney” care ne-a verificat condiţiile de producţie şi starea financiară, iar anul acesta am primit acordul de multiplicare.

Concret, ce forme ia această colaborare?

Piaţa s-a deschis foarte mult şi e o şansă în plus ca studiourile să accepte proiecte premium. Noi suntem agreaţi de Studiourile „Walt Disney” să lucrăm anumite proiecte considerate premium sau inserturi în presa de masă, pe toată zona Europei de Est. Tot ceea ce înseamnă titluri de retail – discuri vândute în reţelele comerciale – trebuie produse în centrele agreate de ei. Acolo nu avem cum intra. Însă, fiind parteneri cu reprezentanţii lor de aici, Pro Video, putem oferi destul de multe servicii de ambalare şi înfoliere pentru discurile respective.

Care sunt principalii dvs. clienţi?

Principalele case de discuri, edituri care au tot felul de proiecte cu ­CD-uri sau DVD-uri inserate, principalii licenţiaţi locali în filme ­documentare etc.

Ce planuri de dezvoltare a ­business-ului aveţi în continuare?

Se estimează că, în 2015-2016, volumul de multiplicări din această zonă a Europei va scădea, poate chiar la 60-70% din nivelul actual. Or noi trebuie să ne folosim cumva de resursele existente şi de investiţiile pe care le-am făcut până acum. Pe baza lor, a echipamentelor existente şi a experienţei acumulate, trebuie să fim în stare să facem altceva. Am început nişte studii pe noi linii de dezvoltare, dar trebuie să vedem cât de valabile vor fi din punct de vedere economic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •