Un Tomahawk, vă rog!

Tomahawk

Ce vă place cel mai mult dintre aspectele activităţii dvs. de manager?

Îmi place să petrec cât mai mult timp în restaurant, să înţeleg mai bine nevoile şi aşteptările clienţilor, să îi ascult. La fel de mult îmi place să stau de vorbă cu angajaţii şi coechipierii mei pentru că, împărtăşindu-ne experienţele, ajungem să răspundem corect încrederii şi aşteptărilor celor care ne trec pragul.

Ce vă ridică cele mai mari probleme? Care sunt dificultăţile cu care vă confruntaţi? Furnizori, resurse, calitatea oamenilor din echipă, legislaţie?

Pentru că nu facem rabat la calitatea cărnii de vită, suntem nevoiţi să o importăm tocmai din Australia şi Uruguay, ceea ce nu e simplu. Avem câţiva furnizori cu care lucrăm de ani buni, care au înţeles că suntem foarte stricţi în privința calității. Nu am reușit să identificăm, deocamdată, o carne de calitate în ţară, una certificată.

Un alt aspect delicat sunt oamenii. Recrutăm destul de greu pentru că dorim să avem în echipă doar persoane care respectă principiile după care funcționăm. Ţinem la profesionalism şi, pentru asta, investim mereu în dezvoltarea lor.

Având în vedere nefericitele evenimentele recente din zona de entertainment şi alimentaţie publică, cum apreciaţi intensificarea controalelor în ceea ce priveşte securitatea consumatorilor?

Controalele sunt normale, chiar utile, pentru că te mențin alert și te împiedică să greșești. Noi respectăm cu strictețe normele în vigoare, indiferent că sunt legate de igienă, de legislația muncii, de autorizații de funcționare sau de orice altceva.

beef-club-joi-II-17Aţi pornit la drum cu nişte chef-i expaţi, cu multă experienţă. Acum, aveţi doar români la conducerea restaurantelor?

Bucătăriile noastre se află sub îndrumarea unui Chef cu o stea Michelin, Bjorn van der Horst, tocmai pentru că vrem să oferim clienţilor noștri o experiență unică în România, impresionantă atât pentru cei mai pretențioși gurmanzi, cât și pentru cei care-și doresc un serviciu excepţional.

Împreună cu echipele conduse, la Red Angus, de către chef Nicolae Costache şi, la The Beef Club, de către chef Robert Cruicu, am învățat multe lucruri, care ne ajută să păstrăm calitatea cu care Bjorn a câștigat încrederea celebrilor săi mentori, Gordon Ramsey, Joel Robuchon și Alain Ducasse.

În ce stadiu este proiectul restaurantului din Constanţa? Şi de ce Constanţa?

Familia deţinea deja, în Constanța, o clădire emblematică, cu personalitate. Un loc unde se întâlneau artiștii cu marile personalități ale vremii, încă din 1903. Vrem să-i redăm strălucirea și farmecul de altă dată. Vom avea un hotel boutique, cu puține camere, dar cu un stil aparte. Restaurantul își va deschide porțile în primul trimestru din 2016.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •