Mircea Giurcă: “momondo are la bază un amestec rar de umanitate și tehnologie”

Mircea Giurca_momondo_RO

Ce metode folosiţi pentru a vă cunoaşte clienţii şi a afla tendinţele de cumparare?

În mod constant, noi suntem atenți la ce activități au loc pentru fiecare piață și urmărim principalele tendințe. De asemenea, efectuăm diferite studii privind preferințele și comportamentul consumatorilor în fiecare an. Unul dintre acestea este un studiu internațional despre călătorii, care ne ajută să înțelegem prioritățile pe care oamenii le au atunci când călătoresc. Un alt exemplu interesant este studiul anual de zboruri, unde analizăm căutările de zbor și biletele de avion. Pe baza lui, facem un raport care cuprinde, de exemplu, informații despre cu cât de mult timp în avans oamenii pot găsi cele mai ieftine zboruri, ce zi din săptămână va fi mai puțin costisitoare pentru zbor etc. Aceste informații, pentru fiecare rută de zbor în parte, pot fi găsite totodată direct pe site-ul nostru, cu ajutorul opțiunii de detaliere a zborului.

În plus, facem analize interne pe teme punctuale, relevante pentru călători, pentru o anumită perioadă de timp. Acest lucru ne permite, totodată, să le oferim recomandări utile în legătură cu prioritățile sezoniere de călătorie. De exemplu: destinații ieftine pentru vacanța de vară sau cele mai populare târguri de Crăciun din Europa.

În final, vă dezvăluim şi preferinţele românilor privind vacanţa de vară din acest an.

Majoritatea (65%) călătorilor români planifică anul acesta o vacanță la plajă, potrivit studiului internațional despre călătorii. Cele mai populare destinații sunt cele însorite din sudul Europei, unde aceștia petrec, în medie, o săptămână. Cele mai căutate trei orașe de către români pentru această vară sunt Barcelona, Lisabona și Palma de Mallorca, cu un cost al biletelor de avion sub 200 de euro. În top 5 cele mai populare destinații se mai află Creta și Roma.

Pentru acest an, am observat o creștere semnificativă pentru orașele clasice, dar și pentru cele alternative, de la Marea Mediterană sau Oceanul Atlantic: Ponta Delgada (Azore, Portugalia), Antalya (Turcia), Madeira (Portugalia) și Las Palmas De Gran Canaria (Spania). Totodată, unii călători români au inclus în planurile lor din această vară destinații din interiorul țării, Cluj fiind cea preferată, așa cum a fost în anul 2017.

Citește și O vacanţă de vară la mare, la soare, este ceea ce preferă 65% dintre români

  •  
  •  
  •  
  •  
  •