Moduri prin care afacerea ta poate produce mai mulți bani

Renuntarea la suprataxarea contractelor cu norma redusa sau revenirea la normalitate

Împrumută-ți angajații

Ai oameni talentați care lucrează pentru tine? Poate i-ai putea subcontracta altor afaceri. De exemplu, dacă ai manageri excepționali, i-ai putea angaja la alte întreprinderi pentru a forma echipe și a își pune în valoare abilitățile de management. Din perspectiva angajaților, munca pentru o altă afacere poate fi avantajoasă prin faptul că le permite să câștige experiență valoroasă într-o organizație diferită.

Citește și: Cum să îți transformi pasiunea într-o afacere profitabilă

O altă idee este să împrumutați angajații pentru a nu fi nevoiți să-i concediezi. Poți să împrumuți angajații unei alte companii pentru o perioadă determinată de timp și apoi să-i primești înapoi atunci când ai nevoie de ei și îți permiți să continui să îi plătești. Sigur, acest angajament trebuie făcut cu acordul tuturor părților implicate și printr-un contract bine pus la punct.

Include servicii sau produse cu valoare adaugată

Includerea serviciilor sau produselor cu valoare adăugată este o altă mișcare de afaceri excelentă. Un exemplu ar fi un magazin care vinde articole de bucătărie, dar care oferă  și lecții de gătit sau o firmă de servicii financiare care oferă și un seminar privind strategiile de investiții în perioadele economice grele. Un alt exemplu include o fermă care oferă un serviciu de livrare (contra cost) pentru produsul pe care îl vinde. Acestea sunt toate exemple de produse cu valoare adăugată pe care clienții  ar putea fi dispuși să le plătească.

Citește și: 5 reguli în relația cu clienții care îți vor crește profitul cu 18 procente

Sursa foto: Unsplash

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •