Strategii de gestionare a timpului pentru antreprenori

Strategii de gestionare a timpului pentru antreprenori

Munca unui antreprenor este foarte complexă. Aceasta se împarte între o multitudine de sarcini, fiecare dintre ele fiind relevantă pentru bunul mers al afacerii. De aceea, gestionarea eficientă a timpului este un instrument esențial pentru un om de afaceri. Iată patru strategii folosite de către antreprenorii cu experiență, potrivit www.entrepreneur.com, care te pot ajuta și pe tine să îți gestionezi timpul mai bine și să fii mai eficient.

Împarte sarcinile în părți mici

O strategie de succes în gestionarea timpului este împărțirea unei sarcini în părți mai mici care nu necesită un consum prea mare de energie. Ideea de bază este aceea de a face un plan general, împărțit în bucăți mici, mai ușor de gestionat. Astfel, fiecare activitate devine mai ușor de rezolvat și nu implică un consum prea mare de energie. Micile activități se realizează cu ușurință, iar întreaga sarcină nu mai pare așa greu de rezolvat. În plus, îți poți păstra energia, prin înlăturarea consumului psihic pe care îl aducea o activitate mai complexă.

Prioritizează sarcinile

Este important să îți dai seama care sunt sarcinile esențiale în ziua respectivă de muncă. De cele mai multe ori, antreprenorii pierd energie și timp, gândindu-se la scopul cel mare. Însă, pentru a ajunge acolo, ceea ce contează sunt activitățile de zi cu zi care îi conduc către acel scop. David Allen, fondatorul GTD, consideră că antreprenorii trebuie să învețe să controleze întâi activitățile zilnice, iar mai apoi să se axeze pe imaginea de ansamblu. Prioritizarea sarcinilor pe termen scurt, cât și a celor pe termen lung, este esențială pentru rezultatul final, iar acest lucru poate fi realizat doar printr-o planificare atentă, rezolvată pas cu pas.

Ia pauze în mod regulat

De cele mai multe ori, antreprenorii se pierd printre sarcini din cauza volumului mare de muncă, ceea ce îi face să piardă și perspectiva asupra imaginii de ansamblu. De aceea, este recomandat ca, ori de câte ori vă simțiți mult prea încărcați și fără idei pentru a merge mai departe, să faceți un pas în spate și să priviți în ce punct vă aflați, pentru a vă alinia obiectivelor. Pauzele regulate între activități sunt un mod prin care puteți realiza asta. Ieșiți la o plimbare afară! Acest lucru vă va relaxa și vă va ajuta să reveniți cu idei noi, mai clare, pe care să le implementați. O pauză luată la momentul potrivit vă poate furniza energie dublă pentru orele de muncă rămase.

Îmbunătățește-ți strategia

Indiferent de cât de bună este strategia pe care o ai, întotdeauna este loc de îmbunătățiri. În cazul unui antreprenor, procesul de învățare nu se termină niciodată, indiferent dacă este vorba despre gestionarea timpului, dezvoltare personală sau strategii de business. Fii întotdeauna atent la o sarcină care îți mănâncă prea mult timp sau îți solicită atenția mult prea des. Încearcă să o simplifici și să îi găsești o rezolvare mai eficientă. Astfel, vei salva mai mult timp pentru tine.

Citește și Cum ne ajută optimismul învățat?

Foto: Pixabay/TheDigitalArtist

  •  
  •  
  •  
  •  
  •