Tendințe și previziuni pentru 2018 (training, consultanță, piața muncii și wellbeing)

Tendinte si previziuni pentru 2018 (training, consultanta, piata muncii și wellbeing)

Leonard Rizoiu, Managing Partner - leoHRLeonard Rizoiu, Managing Partner – leoHR

Piața muncii 2018
Din punctul de vedere al climatului social, provocarea este să se stabilizeze sistemul legislativ, pentru că multe din companii au ales să apeleze la strategii temporare până la stabilizarea climatului.

Din punct de vedere corporate, agenda va fi ținută de retenție! Ultimele studii spun că oamenii își schimbă locul de muncă la mai puțin de trei ani, astfel încât, companiile fac eforturi mari pentru a îi reține în organizații.

Din punct de vedere recrutare: procesele de recrutare pentru poziții generale se transformă mult în recrutare proactivă și vor fi folosite strategiile de căutare directă a candidaților care au abilitatile, cunoștințele și background-ul profesional necesar.

Din punct de vedere dezvoltare: companiile au înțeles că productivitatea oamenilor ține și de alte traininguri sau chiar programe de dezvoltare personală, astfel clasicele time management, dezvoltarea abilităților manageriale sau dezvoltarea abilităților de comunicare se transformă ușor în situații practice, în business case-uri și merg mult în zona de gamification.