5 greșeli de comunicare pe care le comit specialiștii în marketing

5 greșeli de comunicare pe care le comit specialiștii în marketing

Ca specialist în marketing, mesajele pe care le transmiți despre brandul tău trebuie să capteze atenția publicului-țintă și să îl determine să acționeze, fie spre a cumpăra produsul pe care îl vinzi, spre a intra pe site-ul companiei fie spre a recomanda ceea ce oferi tu prietenilor. Cheia succesului stă în eficiență, potrivit mashable.com.

Iată cinci motive pentru care mesajele de brand eșuează, dar și câteva recomandări pentru a le eficientiza:

1. Nu te adresezi valorilor consumatorilor

Consultantul în probleme de branding al companiei Brandularity, Whitney Greer, este de părere că mulți dintre cei care lucrează în comunicare uită că pentru a avea mesaje bune, totul trebuie să înceapă de la valorile consumatorilor și nu de la produs.

Orice companie trebuie să își aloce timp pentru a înțelege care sunt valorile celor care le cumpără produsele și să le transmită un mesaj în concordanță cu aceste valori.

O modalitate pentru a stabili care sunt valorile consumatorilor ar fi realizarea unui sondaj, fie el și online, prin intermediul unor site-uri precum SurveyMonkey. Ca sugestie, pentru completarea sondajului, clienților le poate fi oferit un discount pentru anumite produse ale companiei.

2. Te axezi prea mult pe ,,seducția cuvintelor”

Nu trebuie să folosești în exces fraze sau cuvinte-cheie populare (spre exemplu, restaurant ,,slow food” sau ,,mompreneur”) pentru a-ți face cunoscut mesajul pentru că exită riscul ca ele să îți piardă din impact.

Încearcă să asociezi categoriile de fraze populare cu alte cuvinte pentru a forma un mesaj clar și care să atragă atenția.

3. Nu reușești să îți faci mesajul să circule

Important este ca mesajul tău să fie suficient de accesibil astfel încât să se poată răspândi, precum logline-ul (rezumatul unui film).

Pentru a-l face cât mai accesibil, mesajul nu ar trebui să aibă mai mult de o propoziție sau două. Dacă tu nu reușești să îți spui povestea în maxim 50 de cuvinte, cu siguranță nici clienții nu o vor putea face.

Logline-ul tău ar trebui să le dea oamenilor o idee despre ceea ce ai de oferit și să le asigure un ,,cârlig” care să le stimuleze interesul (un exemplu poate fi compania Nike și mesajul ei ,,inspirație și inovație pentru fiecare atlet din lume”).

4. Nu ai un mesaj memorabil

Ne petrecem mare parte a vieții pe ,,pilot automat”, luăm decizii pe baza obiceiurilor, a emoțiilor sau instinctelor. Ținând cont de acest aspect, mesajul companiei tale ar trebui să fie unul energic, să trezească interesul publicului-țintă, să îl inspire și să îl îndemne la acțiune (exemplu: ,,Ocean nu e doar o simplă baterie. Vino în magazinele Romstal și află de ce!”)

5. Mesajul este prea complicat

Atunci când stabilești mesajul pentru compania ta, evită să folosești termeni de jargon. Chiar dacă mesajul se vrea a fi unul reprezentativ pentru afacerea ta, el se adresează unui public care, poate, nu este atât de specializat în domeniul tău, dar care trebuie să înțeleagă ce faci și ce vrei, într-un limbaj familiar.

În concluzie, pentru a avea un mesaj de brand puternic și eficient, el trebuie să respecte câteva reguli de comunicare importante: să fie clar, accesibil, memorabil și portabil.

Citește și  VIDEO. Afacerea ta trebuie sa spună o poveste convingatoare

  •  
  •  
  •  
  •  
  •