Metigla, o companie a oamenilor, într-un domeniu dominat de tehnologie și robotizare

Metigla o companie a oamenilor intr-un domeniu dominat de tehnologie si robotizare

Prin investiţiile ample în tehnologie, compania se aliniază astfel trendului crescut de automatizare a fabricilor, tendință care urmărește, pe de o parte, creștea eficienței și reducerea costurilor de producție, iar pe de altă parte, compensarea deficitului de personal. Se estimează că, în următorii doi ani, peste 1.7 milioane de noi roboți industriali vor fi instalați în fabrici în întreaga lume, până în anul 2020 totalul roboților aflați în funcțiune la nivel mondial depăşind trei milioane.

“Am început cu investiții în tehnologie, fiind printre puținii jucători din această piață care lucrează deja cu roboți industriali. Aceasta ne va permite reducerea timpilor de lucru, eficientizarea procesului prin automatizarea producției și îmbunătățirea timpilor de livrare. O altă inovație, pe care urmează să o implementăm până la finalul anului, este un nou sistem informatic integrat, care va gestiona toate procesele companiei şi va susţine dezvoltarea pentru următorii 5-6 ani”, a adăugat Mistodinis.

Metigla o companie a oamenilor intr-un domeniu dominat de tehnologie si robotizare 3Astfel, după implementarea primei etape de robotizare, cu 3 roboţi industriali, rezultatele sunt impresionante:

  • 3 oameni sunt acum implicați pe linie, față de 6 câți erau înainte;
  • a crescut productivitatea – ceea ce nu era posibil decât prin automatizare, robotizare şi formarea personalului;
  • cei 3 roboţi au crescut productivitatea orară a liniei între 10 şi 30%;
  • s-a diminuat munca fizică a personalului – oamenii au trecut din poziţia de manipulant, la cea de operator linie;
  • s-a acoperit lipsa de personal, fenomen deja generalizat al scăderii forţei de muncă.

În ce privește viitorul Metigla, Mistodinis ne-a împărtășit că acesta va fi marcat de diversificare a domeniilor de activitate și a producţiei de materiale cu valoare adăugată. Însă, despre toate aceste vom afla mai multe anul viitor. Până atunci, dorinţa directorului general este: “Să mi se îndeplinească tot ceea ce îmi este necesar.”

Citește și Studiu Valoria: managerii ajustează perspectiva de creștere a afacerilor în 2018