Ovidiu Șandor, CEO Mulberry Development, este Antreprenorul anului 2018 în România

Ovidiu Sandor, CEO Mulberry Development, a fost desemnat aseara castigatorul competitiei EY Entrepreneur Of The Year

 „Ediția din acest an a adus în competiție mai multe firme de dimensiuni mari, cu un brand deja consacrat. Am văzut mai multe cazuri de extindere regională, prin achiziții, prin înființarea de afaceri green field sau prin contracte externe semnificative. Structurile de guvernanță ale acestor firme evoluează, iar inovația este o prioritate.

Dintre cei 43 de candidați intrați în competiție, 17 antreprenori români s-au înscris la categoria Emerging Entrepreneur of the Year pe care, pentru prima dată, am dedicat-o exclusiv firmelor din tehnologie, de la care așteptăm un nou unicorn,” a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Juriul EY Entrepreneur Of The Year – România 2018

Pentru selectarea câştigătorilor, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Juriul independent a fost alcătuit din cinci antreprenori, dintre care doi câștigători ai ediției anterioare, Cristi Covaciu, CEO IPEC (câștigător EOY 2016, Președinte juriu), Daniel Dines, CEO UiPath (câștigător Emerging EOY 2016), Doina Popescu, Managing partner, ForeVest Capital Partners, Marius Ștefan, CEO Autonom Rent a Car și Vasile Armenean, CEO Betty Ice.

Antreprenorii care au concurat în competiția EY Entrepreneur Of The Year – România 2018

Această ediție a adus în competiție 43 de antreprenori, lideri în sectoarele în care activează, având împreună o cifră de afaceri de peste 620 de milioane de euro și un total de peste 10.000 de angajați.

Cei șapte finaliști la categoria EY Entrepreneur Of The Year au fost:

 1. Ovidiu Șandor, Mulberry Development – câștigătorul titlului EY Entrepreneur Of The Year
 2. Mihai Marcu, Medlife
 3. Radu Timiș, Cris-Tim
 4. Victor Mates, Apidava
 5. Mihai și Cristian Logofatu, Bittnet
 6. Andrei și Lucia Costea, Secom
 7. Laurentiu Bădescu, S.I.L.D.B.V.

Cele trei premii din categoria Emerging Entrepreneur of the Year: Technology & Innovation au fost acordate antreprenorilor:

 1. Alexandru și Tudor Iliescu, Mondly – câștigători ai titlului Emerging Entrepreneur Of The Year
 2. Călin Văduva, Forthech – locul al doilea
 3. Liviu Apolozan, DocProcess – locul al treilea

Din 2014, competiţia EY Entrepreneur Of The Year, singura competiţie antreprenorială care se organizează la nivel global, are loc şi în România. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări de 30 de ani şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii.

Citește și Aceste 5 abilități sunt mai importante pentru antreprenori decât orice diploma de studiu

 • 6
 •  
 •  
 •  
 •