Revoluția confidențialităţii: modul în care Blockchain ne transformă economia

Revolutia confidentialitatii_modul in care Blockchain ne transforma economia

În mod similar, Oasis Labs a proiectat sistemul Ekiden, care se ocupă cu executarea de contracte inteligente în afara rețelei, într-un punct numit „mediu de execuţie de încredere” (TEE- trusted execution environment) pentru a menține aceeași securitate ca și când ar fi fost în lanț. TEE este o zonă izolată securizată a procesorului principal, în care codul și datele sunt protejate total împotriva atacurilor software și hardware. Nimeni nu poate vedea codul rulat.

Spre deosebire de monedele confidențiale actuale precum Monero și Zcash, asigurarea intimității dincolo de nivelul tranzacțional oferă acces la mai multe aplicații din lumea reală. Aceste proiecte ar putea fi de mare folos în finanțe, întreprinderi și asistență medicală, unde contractele conțin, de obicei, informații personale sensibile.

Adoptarea tehnologiei Blockchain

Adoptarea blockchain a fost destul de lentă la nivel local. Cu toate acestea, țări precum Singapore, Filipine și Elveția au adoptat progresiv politici în sprijinul tehnologiei blockchain și a monedelor digitale. Estonia, de asemenea, a atras atenția asupra sa, după inițierea programului E-residency, care permite cetățenilor să își înregistreze datele pe blockchain.

Desigur, adoptarea în masă implică și conștientizarea. Mainframe, un alt proiect care promovează confidențialitatea, a lansat primele criptomonede oferite gratuit, în format fizic şi la nivel global. Au ținut evenimente din viața reală, unde au dăruit jetoane în valoare de 3 milioane de dolari. Au fost depuse eforturi semnificative pentru a conduce tehnologia blockchain de la speculațiile simple de investiții în criptomonede la implementarea în lumea reală.

Firmele cu capital de risc din întreaga lume, printre care FBG Capital, Zeroth Crypto, Rockaway Blockchain Capital, Chainfund Capital, Cluster Capital, Binance Labs și Pantera Capital, recunosc potențialul extraordinar al tehnologiei blockchain. Ei investesc și sprijină numeroase proiecte care implică viața privată pentru a produce produse comercializate care dau înapoi puterea consumatorului.

Actualul blockchain și rețelele centralizate au făcut ca informațiile utilizatorilor să fie vulnerabile la pierderi sau potențiale abuzuri. Unii antreprenori au venit cu proiecte care protejează datele utilizatorului cu tehnologii avansate, combinând criptografia și tehnologia blockchain. Punerea în aplicare a acestei tehnologii s-a adoptat lent la nivel local. Cu sprijinul fondurilor de risc și al antreprenorilor, această tehnologie ar putea da înapoi puterea și controlul datelor către proprii utilizatori.

Sursa: Forbes.com

Foto: Pixabay

Citește și Următoarea revoluție industrială este în plină creștere în Japonia

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •