10 modalități de a îți găsi cariera care ți se potrivește

10 modalitati de a iti gasi cariera care ti se potriveste

Dacă nu ești sigur în ce direcție ar trebui să se îndrepte cariera ta, sau te gândești să îți schimbi profesia, ori pur și simplu vrei să te simți mai împlinit în viața profesională, acești 10 pași ar putea să te ajute.  

Gândește-te la ce te încânta și îți oferă energie 

Acesta este primul pas evident- cu toții ne dorim să facem ceea ce ne place. În timp ce pasiunea nu e singura cerință ca să fii mulțumit de cariera ta, mulți ar spune că este totuși esențial. 

Reține la ce ești bun 

Poate nu ești pasionat de nimic în mod special, sau de nicio carieră anume, sau îți plac mai multe arii și nu te poți decida la una singură. E timpul să te gândești la personalitatea ta și să te focusezi pe aptitudinile pe care le ai.  

Fă un test

Sunt diverse teste care îți spun ce drum profesional ar trebui să alegi, sau ce ți se potrivește mai bine în funcție de caracteristicile tale. În funcție de rezultatele testului îți poți alege un job care ți se potrivește.  

Încearcă un internship

Dacă ești flexibil din punct de vedere al salariului, un internship ar putea fi o cale grozavă să testezi o industrie sau o carieră și eventual să obții un job full time.  

Găsește-ți un mentor 

Un mentor te-ar putea ajuta să îți duci cariera la următorul nivel și să îți ofere sfaturi cu privire la drumul pe care mergi.  

Explorează cariere neconvenționale  

Știm cu toții carierele populare: doctor, avocat, profesor, IT-ist, etc. Dacă te simți neinspirat când vine vorba despre alegeri tipice, să știi că există mii de joburi neconvenționale de care poate n-ai auzit. Inspector de ciocolată îți sună bine? Sau îngrijitor de animale?

Întreabă alți oameni 

Poate cel mai bun lucru de a descoperi noi cariere este să întrebi alți oameni despre ale lor. Rețeaua ta Linkedin te poate ajuta mult 

Sursa foto: Unsplash