Atelier de vorbire în public: secretul prezentărilor de succes

Fundaţia Calea Victoriei vă invită din 7 februarie, de la ora 11, la Atelierul de vorbire în public, susţinut în fiecare sâmbătă de Iuliana Maria Ivanov.

Ajungi să fii actorul principal într-un discurs, eşti cel din lumina reflectoarelor. Toţi ochii, familiari sau nu, sunt aţintiţi asupra ta, iar tu vorbeşti cu tine. Ideile din cap şi cele răsfirate pe o foaie par să nu mai aibă structura planificată, iar vocea îţi tremură, respiraţia îţi e tăiată, palmele transpirate. Ajungi într-un colţ, după cele cinci minute de glorie, care par 60. În timp ce primeşti păreri pozitive de la cei din jur, uimit, eşti prea ocupat ca să ai un dialog cu tine despre ce ar fi putut să meargă mai bine.

Stop cadru! Poate că simţi că e timpul săa renunţi acum pentru că nu e de tine. Vorbitul în public e o abilitate nativă, îţi zici. Dar chiar în acest cadru, te pot asigura că, după multe discursuri observate, am învăţat că şi în spatele celor mai talentaţi povestitori zac multe ore de pregătire. Sigur, poate că unii au fost mai norocoşi când s-au născut, dar majoritatea pot fi numiţi prezentatori eficienţi pentru că s-au antrenat în această direcţie cu dedicare. Fie că au urmat studii formale, fie că s-au bucurat de sesiuni de coaching, au folosit fiecare oportunitate de a sta în picioare şi de a livra propriile discursuri. Pe lângă experienţă, îţi pot spune că, potrivit unui studiu recent la care au participat peste 300 de oameni de afaceri, capacitatea de a comunica eficient – inclusiv de a vorbi în public – s-a situat pe primul loc pe lista aptitudinilor de care sunt interesaţi angajatorii.

Aşadar, dacă eşti motivat să îţi dai o a doua, a treia sau o nouă şansă, poţi pleca în călătorie informându-te mai mult despre importanţa vorbitului în public. Un bun început, în cazul în care vrei să afli şi un răspuns personalizat la întrebarea „Locul tău e pe scenă?”, ar fi să participi la cele patru ateliere despre descrierea cărora poţi citi în continuare.

Atelierul 1 – Elemente introductive

Atelierul 2 – Pregătirea discursului personal 

Atelierul 3 – Susţinerea discursului (creare, livrare şi feedback primit de către fiecare participant pe un discurs)

Atelierul 4 – Recapitulare. Cum pui în practică tehnicile învăţate, cu uşurinţă?

Lector: Iuliana Maria Ivanov

Data începere: 7 februarie 2015; Ora curs: 11

Număr ateliere: 4

Frecvenţă: săptămânal, sâmbăta

Cost: 200 lei;

Loc desfăşurare: Fundaţia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu şi a Bisericii Sfânta Vineri – Bd Corneliu Coposu)

Înscriere la contact@victoriei.ro