Ce fac oamenii de succes înainte de culcare

Activitățile pe care le facem înainte de a adormi au un impact semnificativ asupra energiei și stării pe care o vom avea în ziua ce vine. Explicația ar fi aceea că aceste activități determină cât de mult și de odihnitor dormim.

Persoanele de succes știu că succesul lor depinde de starea lor mentală și de sănătatea fizică, iar cele două sunt în strângă legătură cu odihna. De aceea, pentru mulți afaceriști, rutina pe care și-o creează înainte de a adormi este unul dintre cele mai importante lucruri de peste zi. În cele ce urmează veți descoperi care sunt activitățile pe care oamenii de succes le fac zilnic, înainte de culcare, pentru a-și reîncărca la maximum bateriile:

Citesc

Potrivit Business Insider, activitatea cea mai frecventă pe care o fac oamenii de succes este cititul. Fie că citesc știrile de peste zi, cărți cu studii pentru domeniul lor de activitate sau filosofie antică, persoanele de succes au obiceiul lecturii. Principalul motiv ar fi acela că cititul le îmbogățește cunoștințele și le stimulează creativitatea.

Fac liste

Oamenii de succes își fac liste cu lucrurile pe care trebuie să le rezolve a doua zi. Astfel se vor putea culca liniștiți, fără să fie cu gândul la ce au de făcut.

Petrec timp cu familia

Statul la povești cu partenerul de viață, jucatul cu copiii sau plimbatul câinelui sunt activități care pot instaura buna dispoziție și relaxarea, pentru că vă îndepărtează de stresul și grijile de la birou, conform lui Michael Woodward, doctor în psihologie organizațională și autor al cărții ”The YOU Plan”.

Se gândesc la lucrurile bune de peste zi

Înainte de a adormi, oamenii de succes se gândesc la sarcinile realizate pe parcursul zilei. Unii dintre ei țin și un ”jurnal al recunoștinței”, unde își notează câte trei lucruri bune din ziua respectivă sau un obiectiv pe care și-l doreau de multă vreme să-l atingă și au reușit în ziua respectivă. În acest mod, își păstrează puternică motivația și reflectă numai la situații pozitive.

Meditează

Zece minute înainte de culcare sunt suficiente pentru a vă relaxa trupul și a vă liniști gândurile.

Dorm suficient de mult

Să recunoaștem, antreprenorii muncesc până la 18 ore pe zi și sunt adesea obosiți. Nici nu e de mirare la cât de puțin dorm. Oamenii de succes au o altă strategie pentru a fi mereu odihniți și gata de muncă – îți fac un program de somn, stabilind ora la care să adormă în fiecare zi și cea la care ar trebui să se trezească. În plus, încearcă să facă din acest program o regulă de la care să nu se abată, pentru a-și obișnui organismul.

Citeşte şi Succesul este 99% eșec…

Se deconectează de la muncă

Când s-au pus în pat, oamenii de succes nu-și mai verifică e-mail-ul și nu se mai uită peste task-urie în așteptare. Își acordă timp pentru ei.

Își imaginează succesul zilei de mâine

Dacă se gândesc la ce au de făcut a doua zi, își imaginează variantele pozitive, care să le asigure succesul. În acest fel, nu adorm tensionați.

(Foto: Erich Ferdinand/www.flickr.com)