Dacă nu ești curios, atunci o să-ți fie prea rușine să încerci idei de succes

Există o mulțime de caracteristici și instrumente de care au nevoie oamenii de afaceri pentru a deveni antreprenori de succes. Printre acestea se numără și creativitatea, determinarea, inteligența, finanțarea, și chiar și noroc.

Mike Rowe experimentează, în fiecare emisiune din ”Meserii murdare”, câte o meserie care implică multă mizerie, dar și efort. Emisiunea sa se bucură de succes inclusiv în România. Dacă îl veți întreba pe Mike Rowe, realizatorul emisiunii de pe Discovery Channel, care este secretul succesului emisiunii sale, acesta ar răspunde ”curiozitatea”.

Citește și Succesul în afaceri este dependent de oportunitate, nu de pasiune

Mai exact, Rowe explică faptul că oamenii care sunt curioși din fire ies mai ușor din zona de confort, lucru pe care l-a făcut și el în edițiile din ”Meserii murdare”. Datorită acestei calități, a reușit să încerce meserii care pentru alții ar părea înjositoare, însă fără a se rușina pentru ceea ce face.

„Când ești curios, nu-ți pasă ce cred alții despre tine. Dacă nu poți fi curios… atunci învățarea este o problemă. Este o slujbă. Este o corvoadă”, susține Rowe.

Pentru a afla care este viziunea lui Rowe privind curiozitate, urmăriți video de mai jos:

(Foto: commons.wikimedia.org)