Incompetența sau inconștiența managerială creează frustrare

Incompetența sau inconștiența managerială creează multă frustrare şi consumă energia celor care relaţionează cu liderul respectiv

Cu siguranţă, aţi văzut sau auzit ştiri despre trenuri care au deraiat. Adică au ieşit de pe şine, din variate motive tehnice sau atmosferice, producând pagube importante. Rămânând în aceeaşi  metaforă, ce se întâmplă când un lider deraiază?

Imaginaţi-vă că sunteţi la serviciu, într-una dintre zilele foarte încărcate. Clientul nu vă răspunde la emailuri şi telefoane, colegii nu au făcut ceea ce au promis, şeful a setat o nouă prioritate zero pentru ziua de astăzi… Şi mai aveţi, în aceste condiţii, un proiect de livrat până la sfârşitul zilei, două decizii care nu mai suportă amânare, iar diseară sunteţi aşteptat la şedinţa cu părinţii.

Hotărâţi să amânaţi deciziile până când veţi avea mai multe informaţii, vă angajaţi într-o negociere de priorităţi şi termenelimită cu şeful, iar spre finalul zilei, în mare grabă, finalizaţi proiectul, fugiţi la şcoală… Poate nu-i nimic nou aici, însă o bună întrebare poate fi următoarea: „În ce alte situaţii acţionaţi la fel?”.

Tiparul comportamental

Articolul este o invitație la a privi această situaţie dintr-o perspectivă comportamentală, care, în cea mai mare parte a activităţii noastre, este inconştientă. De cele mai multe ori, reacţia ne este specifică, are o amprentă personală. Altfel spus, într-un limbaj mai tehnic, reacţiile noastre au în spate un tipar. De exemplu, modul în care luăm o decizie de management este identic cu felul în care luăm decizia de a achiziţiona un autoturism (ca tipar, putem fi foarte entuziasmaţi de ceva anume, după care, când constatăm că realitatea este alta, urmează dezamăgirea).

Poate vă întrebaţi care este legătura dintre aceste tipare şi performanţa managerială sau profesională şi în ce măsură avem puterea de a ne schimba. O perspectivă foarte simplă este următoarea: performanţa, indiferent de domeniu, înseamnă rezultate din ce în ce mai bune pe termen lung – adică să îţi depăşeşti constant limitele. Abia aici apare provocarea de care se ocupă coachingul: ca să depășești limitele, ai nevoie să le conștientizezi mai întâi și să îți asumi acțiuni diferite pentru a produce rezultate diferite.