Un fost tenismen a ajuns CEO la Watches of Switzerland cu ajutorul unui astronaut

Justin Stead. Este numele CEO-ului grupului Aurum Holdings (care include branduri precum Watches of Switzerland, Goldsmiths sau Mappin & Webb).

Povestea lui Stead este una cât se poate de interesantă. Primul lui job a fost cel de jucător profesionist de tenis, spun cei de la The Telegraph.

S-a născut în Australia și a plecat la 18 ani, lăsând cariera de tenismen de-o parte, pentru a studia economia în Statele Unite ale Americii. A obținut un master în economie și a revenit la tenis. La 26 ani a decis că o carieră sportivă nu este suficient pentru el, așa că, recurge la o tranziție dificilă, de la sport, la business.

După un început confuz într-o companie de retail, a reușit să fie și promovat.

În drumul spre succes, Justin Stead nu a fost singur. L-a avut drept mentor pe Alan Bean (al patrulea om care a ajuns pe Lună). Alan, la rândul său a trecut printr-o reconversie profesională. A trecut de la călătorii în spațiu, la a fi un pictor foarte bun.

De la el a învățat că nu trebuie să se teamă de schimbări. Așa a ajuns să investească, fără vreo plasă de siguranță, în grupul Aurum. Justin Stead a reușit în scurt timp să ridice profitul companiei de la 6 milioane de lire, la 24 de milioane de lire.

Ca lider al unor branduri atât de importante, precum Watches of Switzerland, pe măsură ce s-a maturizat, Justin și-a dat seama că trebuie să se gândească mai des la cum poate să dea ce e mai bun din el.

„A te concentra pe cum poți face lucrurile cât mai bine este mult mai productiv decât să îți faci griji cu privire la ce fac alții”, le-a marturisit Justin Stead celor de la The Telegraph.