Vreau să fiu Antreprenor a dat startul caravanei naționale de antreprenoriat 2017

Vreau să fiu Antreprenor a dat startul caravanei naționale de antreprenoriat 2017

Vreau să fiu Antreprenor (VSFA), program al Fundaţiei Romanian Business Leaders, este caravana națională de antreprenoriat, un proiect creat de antreprenorii de azi pentru antreprenorii de mâine ai României. În următoarele 6 luni, Vreau să fiu Antreprenor şi partenerul proiectului, Banca Transilvania, vor organiza în țară 25 de evenimente pentru a inspira peste 2.500 de elevi şi studenţi. De asemenea, inițiativa şi-a propus ca în acest an să crească numărul de comunităţi locale coagulate în jurul programului.

Startul a fost  la Constanța, a urmat Focşani, iar azi caravana poposeşte la Ploiești. Nu ne oprim aici, în curând vom poposi în alte oraşe pentru ca antreprenorii să inspire, prin poveştile lor, tot mai mulți tineri.

Tinerii constănțeni şi focşăneni au fost impresionați de poveștile antreprenorilor și mulți dintre ei au găsit răspunsul la întrebarea: de ce este nevoie pentru a face primul pas în lumea afacerilor?

În ultimii 3 ani, Fundaţia Romanian Business Leaders a organizat 100 de evenimente Vreau să fiu Antreprenor, la care au participat 200 de speakeri antreprenori şi intraprenori, respectiv aproape 13.000 de elevi şi studenţi din România şi Republica Moldova.

Proiectul își propune să inspire generațiile tinere, să îi încurajeze să pornească o afacere pentru a depăși frica de eșec – conform Global Entrepreneurship Monitor 2015, 40% dintre dintre românii care văd oportunități bune de business nu pornesc o afacere din teama de a nu eșua, dar și să crească gradul de notorietate al ecosistemului antreprenorial – 71% dintre români nu cunosc un antreprenor care a pornit o afacere în ultimii 2 ani (Global Entrepreneurship Monitor 2014).