Omul rotund

Omul rotund

madalina
Bine-bine, veți zice, dar ce-are una cu alta? Business-ul e business, cu legile și rigorile lui, arta, cultura și celelalte expresii umaniste își au locul lor. De ce trebuie să amestecăm?

În primul rând, nu le amestecăm, ci le punem alături, le împreunăm. Apoi, din această împreunare magică a lor, la finalul aventurii Erisma, avem de-a face cu un om mai viu, mai plin și… mai rotund.

Ce face un om devenit rotund, odată întors la job? Tot ce făcea și înainte, doar că mai bine, pentru el însuși și pentru ceilalți. În plus, mai scrie o carte, își mai descoperă vreo pasiune uitată în paginile oracolului din clasa a VII-a, mai deschide o expoziție cu pictură aborigenă, se apucă de teatru sau film, în timpul liber, râde, cântă, visează, se joacă. Iar toate acestea înseamnă autenticitate.

Avem nevoie de oameni rotunzi, de oameni autentici, în business. Și dincolo de banii pe care acesta îi produce, avem nevoie de valori cum ar fi modestia, etica, toleranța, hărnicia, capacitatea de a asculta cu real interes, disciplina în gândire, răbdarea de a construi, căzutul pe gânduri și, nu în ultimul rând, darul povestitului.

Or, targetul Erudio, cei care inițiază, conduc sau gestionează afaceri în România sunt primii care ar trebui să se asigure că au toate aceste valori în bagajul personal. Fără ele, România ar putea deveni ceea ce nici unul dintre noi nu ne dorim.

Acum, eu nu spun că, odată absolvită școala Erudio, devii automat mai bun, mai frumos, mai talentat, mai creativ și mai spiritual, și că mai și capeți diplomă parafată pentru toate aceste virtuți. Spun, însă, că experiența merită trăită măcar și doar pentru șansa de a afla cine ești, cu adevărat, ce-ți dorești de la viață, pe bune, și ce te-ar face mai fericit, mai rotund…

După cum puteți vedea în fotografii, noi am sărbătorit cei zece ani ai Erudio rostogolindu-ne pe ringul de dans, de rotunzi ce eram.