4 secrete pentru a crea un loc de muncă fericit

  1. Creați un sentiment de misiune comună.

Generația mai tânără este renumită pentru că solitică job-uri care îi ajută să dea un sens și un scop vieții lor, dar această atitudine nu este tipică lor. Cei mai activi angajați sunt cei care se îndreaptă spre obiective – oameni care se prezintă în zilele de luni pentru a realiza ceva ca valoare personală, dincolo de colectarea unui salariu. Prin stabilirea unor obiective tangibile și inspirate pentru angajații voștri, puteți crea o forță de muncă a profesioniștilor care se dedică fanatic realizării unei misiuni mai mari decât ei înșiși. La rândul său, aceasta promovează o cultură unificată dedicată furnizării de produse/ servicii excelente. Dacă toată lumea împărtășește acest sentiment de camaraderie, atunci toată lumea va fi mai inspirată și mai energizată.

  1. Oferiți oportunități de creștere.

Indiferent dacă este vorba de oportunitatea de a-și dezvolta noi competențe sau de a avansa în cadrul companiei, angajații trebuie să creadă că organizația îi ajută să-și dezvolte cariera și să se perfecționeze ca indivizi. Puțini angajați vor fi mulțumiți – mult mai puțin entuziaști – de un loc de muncă stagnant. Dar dacă aceștia sunt convinși că în compania voastră au o cale către o viață mai satisfăcătoare, vor fi mult mai probabil să fie membri loiali și angajați ai familiei voastre corporate.

Citește și Secretul productivității pentru angajații Apple și Google

Deoarece competiția pentru lucrătorii calificați și talentați se intensifică, este esențial ca angajatorii să-și extindă eforturile de recrutare și de păstrare dincolo de salarii și beneficii. Este important să puneți mai multă gândire și efort în strategii mai „soft”, inclusiv recunoașterea angajaților, premii și alte programe de încurajare. Acestea vor facilita un nivel mai ridicat de implicare și satisfacție profesională.

Sursă imagine: unsplash.com