Perspectiva afacerilor din serviciile profesionale în 2018

Dezvoltarea serviciilor este un deziderat si pentru Romania
  •  provocări și oportunități – cele mai importante provocări pentru companiile din industria serviciilor profesionale ale anului 2018 sunt: lipsa forței de muncă specializate (57%), creșterea productivității (33%), motivarea salariaților (30%) și creșterea costurilor (29%); cele mai importante oportunități menționate de către companiile din servicii profesionale sunt: creșterea economică (65%), creșterea consumului (62%), creșterea exporturilor și deschiderea altor piețe (45%), digitalizarea și oportunitățile din online (45%) și accesarea fondurilor europene și a finanțărilor pentru IMM-uri (38%).

Previziunile relevate de studiul „Evoluția afacerilor în România” în semestrul al doilea arată că în aceast moment perspectiva dezvoltării sectorului serviciilor este rezervată. Aspirația ca economia României să se bazeze pe servicii cu valoare adăugată ridicată comparativ cu țările UE este încă o țintă îndepărtată. Atingerea acestui obiectiv depinde de intrarea sectorului serviciilor pe harta de interes a celor care fac designul politicilor publice. Susținerea acestuia sector se demonstrează și prin sprijinirea inițiativelor antreprenoriale relevante din acest domeniu. Un mediu antreprenorial puternic în domeniul serviciilor conduce la o economie performantă.

Despre PKF Finconta

De peste 23 de ani, PKF Finconta este una dintre principalele 10 firme de servicii profesionale din România. Ca membri ai PKF International Ltd. suntem parte dintr-o rețea internațională de firme independente din punct de vedere legal, care oferă consultanță și audit oriunde în lume.Grupul PKF Finconta este format din patru societăți cu capital românesc: PKF Finconta, PKF Finconta Consultanță, PKF Finconta HR și Finconta Consulting SPRL, membre ale organismelor profesionale naționale CECCAR, CAFR, CCFR și UNPIR. Prin intermediul acestora oferim servicii de audit financiar, analiză financiară corporativă, consultanță fiscală, întocmirea dosarului prețurilor de transfer, servicii de contabilitate, salarizare, resurse umane, insolvență, auditarea fondurilor nerambursabile și due diligence de achiziții.

(Foto: kdingo, www.flickr.com)

Florentina Șușnea, Managing Partner, PKF Finconta

Florentina Șușnea ocupă poziția de Managing Partner al Grupului Finconta, grup alcătuit din patru societăţi: PKF Finconta, PKF Finconta Consultanţă, PKF Finconta HR și Finconta Consulting SPRL. Este licențiată în economie și științe juridice, cu un master în Fiscalitate și politici fiscale, absolventă a programului  EMBA Tiffin University USA și Doctor în economie. Are o experiență de  peste 25 de ani în servicii de consultanță fiscală, completată de cei șase ani de activitate în sistemul public  – ANAF.