Cum să ajungi în topul celor mai buni oameni de afaceri cu ajutorul diplomaţiei

Cum să ajungi în topul celor mai buni oameni de afaceri cu ajutorul diplomaţiei

Ce veţi afla în cadrul Conferinţei de Business Diplomacy:

  • Informaţii despre conceptul de Business Diplomacy ca generator de predictibilitate, stabilitate şi continuitate a businessului în mediul de afaceri global al secolului XXI.
  • Informaţii despre provocările la care sunt supuse afacerile internaţionale văzute din perspectiva mixtă a diplomatului în afaceri.
  • Sugestii despre necesitatea dezvoltării abilităţilor de a identifica, cultiva şi întreţine relaţii cu persoane cheie din mediile relevante, pentru a penetra şi dezvolta noi pieţe internaţionale.
  • Strategii despre cum să stabileşti conexiuni cu diferiţi actori globali.
  • Informaţii despre Networking Geostrategic, construcţia de coaliţii, reţele de influenţă (acolo unde este permis) şi informare – instrumente utilizate pentru deschiderea de noi pieţe si stabilirea unor mecanisme de protecţie a afacerii.

Printre partenerii media ai evenimentului se numără și www.managerexpress.ro.

Despre speakeri:

Shaun Riordan

Cu o experienţă îndelungată în serviciul diplomatic britanic şi activitate externă în New York, Beijing, Madrid şi fosta Iugoslavie, Shaun Riordan este, în prezent, consultant geopolitic pentru diverse guverne, companii internaţionale şi fonduri de investiţii. El este şi coordonatorul proiectului “Business Diplomacy” în cadrul Institutului de Relaţii Internaţionale “Clingendael” din Olanda şi analist senior al Wikistrat. Shaun Riordan este autorul volumelor „Noua diplomație” (Polity 2003), „Adios a la Diplomacia” (Siglo XXI, 2005) și „Reformarea serviciilor de reprezentare externă în secolul XXI” (Clingendael 2010) și co-autor (cu Paul Ormerod) al cărţii “O nouă abordare şi a analiza riscului Geo-politic”, (împreună cu Brian Hocking, Paul Sharp și Jan Melissen), ”Tendinţe în diplomaţie: Diplomația Integrată” (Clingendael 2012). Este şi co-editor al ediției speciale a Jurnalului Haga de Diplomație de Afaceri.

Sergiu Celac

Ambasador de carieră, fost Ministru al Afacerilor Externe al României

Mihai Ionescu

Secretarul General al ANEIR – Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România si Co-Preşedintele Consiliului de Export al României.

Dumitru Miron

Decanul Facultăţii de Relaţii Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Valentin Preda

Prin activităţile pe care le desfăşoară de 20 de ani, Valentin Preda îmbină afacerile cu diplomaţia la nivel internaţional, dezvoltându-şi, în timp, un networking propriu de calitate. În 2015, Valentin Preda – CEO al Bursei Române de Afaceri –  a fost invitat ca speaker la Prima Conferinţă Internaţională de Business Diplomacy (organizată în Olanda), unde a susţinut tema “Business Diplomacy is equally important for the multinational’s global expansion as it is for the local companies’ survival”.

Bursa Română de Afaceri este prima şi cea mai complexă platformă de intermediere şi consultanţă în afaceri din România cu acces la piaţa internaţională, parteneri de afaceri, investitori străini, oportunităţi de afaceri, care facilitează internaţionalizarea companiilor româneşti, investiţiile private de capital, realizarea de parteneriate de afaceri, joint-ventures în ţară şi în străinătate, dezvoltarea şi / sau restructurarea afacerilor, vânzarea şi cumpărarea de afaceri la cheie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •