Universităţile britanice vin la Bucureşti

“Pentru a fi acceptat într-un program de foundation al universităților care vin la târgul de pe 18 iulie de la Sheraton, este nevoie de minim nota 6 la Bacalaureat și de un nivel de engleză B2. Gradul de pregătire al românilor care merg la studii în Marea Britanie este în general ridicat. Însă, există și categoria celor care, din diverse motive, nu au calificative mari la examene sau pe parcursul anilor de studiu, dar care au potențial de studiu foarte mare pe diverse domenii universitare, care nu au neapărat legătură cu materiile din Bac. Ei bine, universitățile britanice oferă și acestora o șansă la studiu prin programele pregătitoare. Sistemul este unul cu adevărat inovator și eficient, dovada fiind faptul că 99% din studenții care merg la un program de foundation sunt admiși în anul I universitar, după primul an pregătitor”, explică Ana Maria Papp.

Universitățile din Marea Britanie care oferă în acest an programe pregătitoare de studiu în sistem foundation sunt London Brunel International College și Cambridge Ruskin International College (NAVITAS).  Navitas are și sistemul cel mai permisiv pentru cei care nu au avut rezultate foarte bune la examenul de Bacalaureat.

Universitățile britanice care vor fi prezente la Sheraton pe 18 iulie au pregatite oferte educaționale atat pentru absolventii de liceu cat și pentru cei interesați de mastere sau cursuri de MBA. După admitere, aceștia își vor putea întocmi dosarele pentru împrumuturile acordate statul britanic, în valoare de 9.000 de lire sterline pentru programele de licenta si de 10.000 de lire sterline pe an pentru programele de master si MBA.

UNIVERSITĂȚI CARE VOR PARTICIPA PE 18 IULIE LA TÂRGUL DE LA SHERATON

Anglia Ruskin University

Situată în Cambridge, universitatea oferă studii universitare și postuniversitare – master și MBA, precum și programe de foundation. Studenții pot primi o bursă anuală de 400 lire, pentru achiziția de materiale pentru studiu și o bursă sportivă de 1000 de lire, sub formă de reducere, din taxa de școlarizare.

Coventry University

Universitatea din Coventry oferă studii universitare și postuniversitare – master și MBA, precum și programe de foundation. Pentru studiile universitare se oferă o bursă de excelență în valoare de 1200 de lire/an. Special pentru elevii români care au obținut o notă de peste 9,5 la Bacalaureat se acordă o bursă în valoare de 2000 de lire/an. Pentru studii postuniversitare studenții români pot primi o bursă de 2000 de lire/an.

Lancaster University

Universitatea din Lancaster oferă studii universitare și postuniversitare – master și MBA, precum și programe de foundation. Pentru studiile universitare se oferă burse în valoare de 1000 de lire pe an, pentru primul an de studiu.

Leicester University

Universitatea din Leicester oferă studii universitare și postuniversitare – master și MBA, precum și programe de foundation. Universitatea este recunoscută ca fiind instituția cu cea mai bună strategie de pregătire a studenților pentru mediul profesional. În ultimii 8 ani universitatea a investit 145 milioane de lire în dezvoltarea facilităților campusului.

NAVITAS (London Brunel International College și Cambridge Ruskin International College)

Universitatea cu cel mai permisiv sistem de foundation. În ultimii 5 ani universitatea a investit 81 milioane de lire în facilități și intenționează să investească încă 90 de milioane de lire, în următorii ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •